”Koulutuksen avulla voin saada työpaikan ja pystyn auttamaan perhettäni”

Koko Meseyeki pyrkii kaikin tavoin palaamaan kouluun.

Hän on 15-vuotias ja asuu Makuyunissa Arushan ulkopuolella Pohjois-Tansaniassa. Koko on käynyt koulua kahdeksan vuotta (hän on jäänyt kerran luokalle), mutta nyt hänen on ollut pakko keskeyttää opinnot.

Isä loukkaantui liikenneonnettomuudessa, kun olin pieni, ja kaikki varamme ovat menneet hänen hoitoonsa. Koulu maksaa, eikä äidillä ole varaa lisäkustannuksiin, Koko kertoo.

Perheen talousvaikeuksista huolimatta Koko aikoo tehdä kaikkensa, jotta hän voisi jatkaa opintojaan.

Yritin kerjätä rahaa naapureilta, mutta en saanut riittävästi kokoon, joten minun oli jätettävä opinnot vuoden ensimmäisen lukukauden jälkeen. En kuitenkaan halua palata kotikylään. Koulutuksen avulla voin saada työpaikan ja pystyn auttamaan perhettäni. Haluan valmistua maantiedon, matematiikan ja fysiikan opettajaksi. Nämä ovat lempiaineitani, ja minulla on niistä hyvät arvosanat. Tällä hetkellä yritän löytää koulusponsorin, ja heti kun minulla on varaa, aion jatkaa koulunkäyntiä.

Kokon perhe asuu Makuyunin ulkopuolella kylässä, jossa talot rakennetaan perinteiden mukaisesti savesta ja niissä on ruokokatot.

Hänen äitinsä on pienviljelijä ja viljelee maissia. Perheen lehmät ja vuohet on myyty isän hoidon kustantamiseksi.

Koko on perheen vanhin tytär, ja hänellä on kolme veljeä ja yksi sisar.

Kun kävin koulua, vuokrasin huonetta Makuyunista, ettei minun tarvitsisi kulkea pitkiä matkoja joka aamu. Huoneessa ei kuitenkaan ollut sähköä, joten koulutehtäviä oli vaikea tehdä. Joka viikonloppu lähdin kotiin opiskelemaan ja auttamaan äitiä pyykinpesussa ja siivouksessa. Sunnuntaisin käyn kirkossa.

UNDP Maailmalla

Olet sivulla UNDP Suomi Edustustoimisto
Siirry sivulle UNDP Global