Tervetuloa koulusivuillemme!

 Kuva: Ville Palonen

Tällä sivustolla tarjotaan opettajille eri luokka-asteille sopivia valmiita verkkoharjoituksia, joiden avulla opetuksessa voidaan käsitellä maailmanlaajuisia kysymyksiä.

Harjoitukset liittyvät Muuttuuko maailma paremmaksi? -kirjan sisältöön. Kirjassa kuvataan yksinkertaisella ja kattavalla tavalla maailman kehitystä viime vuosikymmeninä. Se sisältää ajankohtaista tietoa saavutuksista, haasteista, YK:n vuosituhattavoitteista ja vuoden 2015 jälkeisistä kehitystavoitteista. Saat myös vinkkejä harjoituksista, keskustelukysymyksistä ja vaikuttamismahdollisuuksista.

alt text

Globaalikasvatus - tärkeää ja tuloksellista työtä

Globaalikasvatus tukee koulujen opetusta maailmanlaajuisiin kehityskysymyksiin ja kansainvälisyyteen liittyvissä teemoissa. Lue lisää 

alt text

Pikaopas Gapminder Worldin -käyttöön

Gapminder World on interaktiivinen kaavio, jossa voidaan seurata kaikkien maailman maiden kehitystä esimerkiksi terveyden tai talouden aloilla. Lue lisää Copyright
: YK:n kehitysohjelma UNDP

UNDP:n Muuttuuko maailma paremmaksi? -kirja ja verkkomateriaali on tuotettu Suomen ulkoasiainministeriön tuella. Harjoitukset on laadittu Ruotsissa yhteistyössä Den Globala Skolan -hankkeen kanssa.