Köyhyyden vähentäminen

Maailman johtajat ovat sitoutuneet YK:n vuosituhattavoitteisiin, joista keskeisin on äärimmäisen köyhyyden puolittaminen vuoteen 2015 mennessä. Kehitysmaat pyrkivät tavoitteeseen toteuttamalla kansallisia ohjelmiaan, jotka keskittyvät kunkin maan paikallisiin haasteisiin. UNDP tukee kansallisten ohjelmien toimeenpanoa ja puolustaa kaikkein köyhimpien väestönosien asemaa päätöksenteossa. UNDP puhuu reilumman kaupan ja velkahelpotusten puolesta jotta globalisaation hyödyt eivät ohittaisi maailman köyhiä. Käytännössä UNDP tukee innovatiisia hankkeita, tarjoaa päättäjille kokemuksia ja osaamista muista maista, edistää naisten asemaa ja parantaa eri osapuolten yhteistoimintaa.

Tavoitteemme

Köyhyys ei tarkoita vain vähäisiä tuloja, vaan kaikkea mikä koskee elämänlaatua. UNDP puhuu inhimillisestä köyhyydestä, joka korostaa tasavertaisia mahdollisuuksia, naisten asemaa, sosiaalista yhteenkuuluvuutta, ja ihmisoikeuksia.

image
Nigeria: maatalouskoulutuksella runsaampaa satoa

Maaseudun naiset myyvät ylimääräisen ruuan torilla saadakseen lisätuloja. Kuva: Bridget Ejegwa/UNDP in NigeriaLue lisää

Tarinamme

  • Sanobar Tojibaeva, opettaja ja yksityisyrittäjä

    Naisyrittäjät eivät lannistu vastoinkäymisistä

    Namanganin alue, joka oli yksi muinaisen Silkkitien välipysäkeistä, sijaitsee Uzbekistanin pohjoisosassa Fergana-laaksossa. Täällä, Chustin kaupungissa, asuu Sanobar Tojibaeva. Sanobar työskenteli opettakana useiden vuosien ajan, kunnes 2013Lue lisää