Artikkelit

Suodata
Näytetään
 • 15 syys 2014
  Ban Ki-moon: Nuoret ovat avainasemassa osallistavan demokratian edistämisessä maailmanlaajuisesti

 • 11 syys 2014
  UNDP:n työ kriisien ja katastrofien koettelemissa maissa vuonna 2013

  Konfliktit ja katastrofit aiheuttavat suuria haasteita ympäri maailmaa. Tuore raportti kertoo UNDP:n työstä kriisien ennaltaehkäisyssä, jälleenrakentamisessa ja kriiseistä toipumisessa maailmanlaajuisesti vuonna 2013.

 • 02 syys 2014
  Vuoden 2014 inhimillisen kehityksen raportin esittelytilaisuus 8. syyskuuta Helsingissä

  Eva Jespersen, UNDP:n inhimillisen kehityksen raportista vastaavan toimiston varapäällikkö, esittelee vuoden 2014 inhimillisen kehityksen raportin löydöksiä Helsingissä maanantaina 8.9.2014. Esittelytilaisuudessa raporttia kommentoivat ulkoasiainministeriön YK:n kehityskysymysten yksikön päällikkö Johanna Karanko ja kehityspoliittisen toimikunnan pääsihteeri Marikki Stocchetti.

 • 22 elo 2014
  Alle 500 päivää jäljellä täyttää lupaus vuosituhattavoitteista

  ”Nykymaailmassa on monia polttavia ongelmia: poliittista levottomuutta, sotia ja verenvuodatusta, väestön terveyttä uhkaavia kriisejä ja ihmisoikeusloukkauksia. Ongelmien keskellä vuoden 2015 loppuun asti asetetut vuosituhattavoitteet luovat kuitenkin toivoa maailman köyhien elämän paranemisesta.” Näin lausui YK:n pääsihteeri Ban Ki-Moon maanataina 19.8., jolloin käynnistyi 500 viimeisen päivän loppukiri ennen YK:n vuosituhattavoitteiden määräajan täyttymistä.

 • 08 elo 2014
  UNDP:n työn tuloksia Etelä-Sudanissa 2013

  UNDP:n Etelä-Sudanin toimiston vuosiraportti kertoo vuoden 2013 työn saavutuksista: köyhyyden vähentämisestä, elinolojen parantamisesta ja rauhan rakentamisesta sisältäen sekä yksilöllisiä että institutionaalisia kertomuksia muutoksista, joita maassa parhaillaan koetaan.

 • 24 heinä 2014
  Inhimillisen kehityksen raportti 2014

  Inhimillisen kehityksen tasot jatkavat kasvuaan, vaikkakin kasvun tahti on hidastunut kaikkialla ja kehitys on jakautunut epätasaisesti. Tämän osoittaa viimeisin inhimillisen kehityksen indeksi (HDI) tänään julkaistussa YK:n kehitysohjelma UNDP:n Inhimillisen kehityksen raportissa 2014: Kestävä inhimillinen kehitys: Haavoittuvaisuuden vähentäminen ja sopeutumiskyvyn rakentaminen.

 • 07 heinä 2014
  YK:n vuosituhattavoitteiden seurantaraportti 2014: Lisää vuosituhattavoitteita voidaan vielä saavuttaa vuoden 2015 loppuun mennessä

  Maailmassa on nyt 700 miljoonaa äärimmäisessä köyhyydessä elävää ihmistä vähemmän kuin vuonna 1990, väestönkasvusta huolimatta. Samaan aikaan puhtaan veden saatavuus on parantunut ja yhtä monet tytöt kuin pojat aloittavat peruskoulun. YK:n vuosituhattavoitteiden seurantaraportti on vuosittainen arvio maailmanlaajuisesta ja alueellisesta kehityksestä kohti kahdeksaa kansainvälisesti hyväksyttyä tavoitetta.

 • 02 heinä 2014
  Terveys ja koulutus edistyvät vauhdilla Haitissa - UNDP:n raportti

  Haiti on viimeisen kymmenen vuoden aikana edistynyt huomattavasti työssään kohti kahdeksaa vuosituhattavoitetta. Useat tavoitteista on jo kokonaan tai lähes saavutettu, kertoo Haitin hallituksen ja UNDP:n 25.6.2014 julkaisema raportti.

 • 27 kesä 2014
  UNDP:n vuosikertomus 2013-2014

  Vuosikertomuksemme 2013–2014 esittelee tuloksia, jotka UNDP on saavuttanut tärkeimmillä kehityksen osa-alueilla. Kertomuksemme valottaa muun muassa työllisyyteen ja ruoka-turvaan, oikeudenmukaisiin vaalijärjestelyihin, kriiseistä toipumiseen ja jälleenrakentamiseen sekä uusiutumattomiin luonnonvarojen hallintaan liittyvää työtämme.

 • 11 kesä 2014
  "Lohigatesta tonnikalagateen?" Puheenaiheena maailman merien tila

  YK.n kehitysohjelma UNDP ja Suomen YK-liitto juhlistivat maailman merien päivää sunnuntaina 8.6. elokuva- ja keskustelutilaisuudessa Helsingissä. Tilaisuudessa Suomen ensiesityksensä saanut UNDP:n ja Discoveryn tuottama ”Inside Out – Saving Our Tuna” -dokumentti kuvasi tonnikalan liikakalastuksen aiheuttamia ongelmia Tyynellä valtamerellä. Kestävän kehityksen teema sitoi dokumentin aiheen Pohjoismaihin.

 • 02 kesä 2014
  Maailman merien päivä 8.6.: Ensiesityksessä Dokumenttielokuva 'Inside Out - Saving Our Tuna'

  YK:n kehitysohjelma UNDP ja Suomen YK-liiton Pallonkutistajat-kampanja järjestävät Maailman merien päivän kunniaksi elokuva- ja keskustelutilaisuuden, jossa nähdään Discoveryn tuottama dokumenttielokuva 'Inside Out - Saving Our Tuna'. Dokumentti käsittelee Tyynemeren tonnikalan ylikalastustaa ja käsittelee kestävää kehitystä mertensuojelun kannalta.

 • 28 touko 2014
  Afrikan talousraportti 2014: Yritystaidoilla ja teknologialla vauhtia talouskehitykseen

  Afrikan kehityspankin julkaiseman Afrikan talousraportin (African Economic Outlookin 2014) mukaan Afrikka voi parantaa taloudellista asemansa ja saavuttaa kehityksellisen läpimurron tuottamalla tehokkaammin palveluja ja tuotteita. Kehityksen vauhdittamiseen tarvitaan kuitenkin lisää yritystaitoja ja teknologiaa

 • 26 touko 2014
  UNDP & Ministeri Haavisto: Riskien ennaltaehkäisyllä luodaan kestävää kehitystä

  ”Vuosina 1980–2005 menetettiin 2000 miljardia dollaria katastrofien vuoksi”, totesi UNDP:n asiantuntija Hachim Badji UNDP:n ja Ulkoministeriön paneelikeskustelussa Maailma kylässä festivaaleilla 24.5. Investoimalla katastrofiriskien kartoittamiseen ja ennaltaehkäisyyn säästettäisiin miljardeja euroja vuosittain. Jokainen riskien vähentämiseen käytetty dollari säästää noin 7 dollaria katastrofeista aiheutuvina taloudellisina tappioina.

 • 21 touko 2014
  UNDP Maailma kylässä -festivaaleilla: Toimi nyt ja pelasta myöhemmin

  Kehitysministeri Pekka Haavisto ja UNDP:n asiantuntija Hachim Badji keskustelevat katastrofi- ja riskiaiheisessa paneelissa 24.5. Maailma kylässä -festivaaleilla.

 • 02 touko 2014
  Uuden julkaisun aiheena sosiaaliturva Nepalissa

  Nepalin Development Advocate -julkaisun toisessa painoksessa käsitellään sosiaaliturvaa, jolla on keskeinen rooli maan kehityksessä ja kasvussa.

 • 24 huhti 2014
  UNDP:n uusi strategia tähtää nuorten vaikuttamismahdollisuuksien lisäämiseen

  Vastauksena maailmanlaajuiseen pyyntöön nuorten naisten ja miesten taloudellisten, sosiaalisten ja poliittisten osallistumismahdollisuuksien lisäämisestä UNDP lanseerasi uuden nuorisoa koskevan strategian UNDP Youth Strategy 2014 - 2017: Empowered Youth, Sustainable Future Tunisiassa maaliskuun lopussa.

 • 11 huhti 2014
  YK:n kehitysohjelma UNDP hakee harjoittelijaa Helsinkiin

  YK:n kehitysohjelma UNDP:n Pohjoismaiden toimisto hakee harjoittelijaa Helsinkiin. Harjoittelu alkaa toukokuussa 2014 ja jatkuu elokuuhun 2014. Hakuaika päättyi perjantaina 2.5.2014.

 • 08 maalis 2014
  UNDP:n pääjohtaja Helen Clarkin lausunto kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3.2014

  Tämän vuoden kansainvälisen naistenpäivän teema ”tasa-arvo merkitsee kehitystä kaikille” sisältää yksinkertaisen totuuden. Mikään maa ei tule saavuttamaan täyttä potentiaaliaan, mikäli sen naiskansalaiset eivät nauti täydestä tasa-arvosta. Kun vuosituhattavoitteiden määräaika lähestyy ja keskustelu uudesta maailmanlaajuisesta kehitysagendasta kiihtyy, meillä on hieno tilaisuus saavuttaa tasavertaista kehitystä – muun muassa hävittää sukupuolten välinen eriarvoisuus sekä parantaa naisten ja tyttöjen asemaa.

 • 06 maalis 2014
  Vuoden 2015 jälkeiset tavoitteet: maailmanlaajuinen vuoropuhelu jatkuu uusilla keskusteluilla 50 maassa

  YK:n kehitysryhmä UNDG, joka yhdistää 32 YK:n rahastoa ja ohjelmaa (UNDP mukaan lukien), aloittaa vuoropuhelun vuoden 2015 jälkeisen kehitysagendan toimeenpanosta uusilla keskusteluilla 50 maassa.

 • 26 helmi 2014
  Onko meillä varaa kestävään kehitykseen?

  Helsingin yliopiston kehitysmaatutkimuksen oppiaineen, YK:n kehitysohjelma UNDP:n ja Euroopan komission yhteistyössä järjestämä Kapuscinski -luento aiheesta: "Can we afford sustainable development? Effective ways to finance development".

Media & tiedustelut
Anja Karppinen Viestintäassistentti
anja.karppinen(at)undp.org