SubscribeSubscribe

Artikkelit

 • Keskiössä nuorten tulevaisuudenmahdollisuudet 30.11.2016

  Nuorten osuus arabimaiden väestöstä ei ole koskaan ollut niin suuri kuin nyt. Maat voivat ottaa huomattavan askeleen eteenpäin kehityksessä ja pönkittää yhteiskuntien vakautta, jos nuoret otetaan päätöksenteon keskiöön, summaa juuri julkaistu arabimaiden inhimillisen kehityksen raportti.

 • Ilmastotyö ja kestävä kehitys 8.11.2016

  UNDP on tukenut kehittyviä maita ilmastotyössä viimeisen kahdenkymmenen vuoden ajan. Marrakechin ilmastokokouksen kynnyksellä julkaisimme raportin, joka kattaa tämän työn havainnollisen infografiikan avulla, olkaa hyvä!

 • Luomuomenoita ja hyviä uutisia kestävästä kehityksestä 26.9.2016

  Kestävän kehityksen tavoitteiden yksivuotispäivää juhlistettiin perjantaiaamuna Helsingissä, Turussa ja Tampereella Maailman parhaiden uutisten ja Porvoon parhaiden omenoiden siivittämänä.

 • Tarinoita kentältä: Tadzhikistanin tie kohti vihreää talouskasvua 2.9.2016

  Sointu Kouki tekee puolen vuoden harjoittelua UNDP:n Tadzhikistanin toimistolla ”Aid for Trade” sekä ”Poverty Environment Initiative” -projekteissa. Sointu työskentelee kestävän kehityksen tavoitteiden toimeenpanon parissa keskittyen kestävään ja osallistavaan talouskasvuun, köyhyyden vähentämiseen, ympäristökysymyksiin ja sukupuolten väliseen tasa-arvoon.

 • Afrikan inhimillisen kehityksen raportti 2016: Sukupuolten tasa-arvon ja naisten aseman parantaminen 28.8.2016

  Sukupuolten epätasa-arvo maksaa Saharan eteläpuoliselle Afrikalle vuosittain noin 84 miljardia euroa, mikä vastaa kuutta prosenttia alueen bruttokansantuotteesta. YK:n kehitysohjelma UNDP:n vuoden 2016 Afrikan inhimillisen kehityksen raportti osoittaa sukupuolten epätasa-arvon vaarantavan koko maanosan taloudelliset ja inhimilliset kehitysmahdollisuudet.

 • Tarinoita kentältä: Tasa-arvon edistämistä Nepalissa 22.8.2016

  Joensuusta kotoisin oleva Katja Vauhkonen työskentelee YK-vapaaehtoisena tasa-arvon ja sosiaalisen osallisuuden asiantuntijana Nepalissa UNDP:ssa. Helsingin yliopistosta sosiaaliantropologiksi valmistunut Katja aloitti työt Nepalissa huhtikuussa 2015 kaksi viikkoa ennen laajaa tuhoa aiheuttanutta 7,8 magnitudin Gorkhan- maanjäristystä.

 • UNDP lisää tukeaan ilmastotyöhön 27.7.2016

  Kymmenet valtiot kokevat ilmastonmuutoksen vaikutukset tiheään lisääntyneiden äärimmäisten sääolosuhteiden muodossa. YK:n kehitysohjelma UNDP ja sen yhteistyökumppanit pyrkivät vastaamaan lisääntyneisiin ilmastohaasteisiin panostamalla luonnonkatastrofien, kuten kuivuuden, tulvien ja hirmusmyrskyjen jälkeisiin tilannearviointeihin ja alueiden palautumisen tukemiseen.

 • Kestävän kehityksen tavoitteet osaksi kansallista päätöksentekoa 22.7.2016

  UNDP:n apulaispääjohtaja Magdy Martínez-Solimán listasi The Huffington Postissa kestävän kehityksen korkean tason poliittisen foorumin jälkeen viisi keskeistä elementtiä, joita kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttaminen vaatii.

 • Avoin ja kaikki huomioiva lähestymistapa pohjana Agenda 2030 rakentumiselle 19.7.2016

  Agenda 2030 ja 17 kestävän kehityksen tavoitteen muodostuminen on ollut pitkä projekti, josta teetetty arviointi Building the Post-2015 Development Agenda: Open and Inclusive Consultations on nyt julkaistu.

 • Syyrian sodan lisähinta – tuberkuloosin leviäminen 6.7.2016

  Sodan eturintamalla työskentelevät lääkintäalan ammattilaiset nostavat esiin tuberkuloosin hälyttävän leviämisriskin, joka uhkaa Syyriaa ja sen naapurivaltioita. Syyrian sisäisten pakolaisten ja naapurimaihin paenneiden elinolosuhteet on kuin tehty tuberkuloosin leviämiselle.