Artikkelit
  • Kestävän kehityksen tavoitteet osaksi kansallista päätöksentekoa22.7.2016UNDP:n apulaispääjohtaja Magdy Martínez-Solimán listasi The Huffington Postissa foorumin jälkeen viisi keskeistä elementtiä, joita kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttaminen vaatii.

  • Avoin ja kaikki huomioiva lähestymistapa pohjana Agenda 2030 rakentumiselle19.7.2016Agenda 2030 ja 17 kestävän kehityksen tavoitteen muodostuminen on ollut pitkä projekti, josta teetetty arviointi Building the Post-2015 Development Agenda: Open and Inclusive Consultations on nyt julkaistu.

  • Syyrian sodan lisähinta – tuberkuloosin leviäminen6.7.2016Sodan eturintamalla työskentelevät lääkintäalan ammattilaiset nostavat esiin tuberkuloosin hälyttävän leviämisriskin, joka uhkaa Syyriaa ja sen naapurivaltioita. Syyrian sisäisten pakolaisten ja naapurimaihin paenneiden elinolosuhteet on kuin tehty tuberkuloosin leviämiselle.

  • Globala Målen4.7.2016Kestävän kehityksen tavoitteiden ruotsinkielinen materiaalipankki. Ladda ned högupplösta logotyper för de Globala Målen.

  • Suomi osallistuu Irakin vakauttamiseen1.7.2016Suomi liittyi toukokuussa miljoonan euron tuella YK:n kehitysohjelman UNDP:n rahastoon, joka tukee Irakin jälleenrakennusta. Rahastolla tuetaan terrorijärjestö ISISiltä vapautettujen alueiden vakauttamista.

  • Materiaalipankki28.6.2016Kestävän kehityksen tavoitteiden ikonit ja logot ovat vapaasti ladattavissa viestintäkäyttöön. Lataa tavoitteet täältä.

  • Aid for Trade tukee nuoria yrittäjiä Kosovossa16.6.2016YK:n kehitysohjelma UNDP:n Kosovon Aid for trade –jatkohanke on tähdännyt vuodesta 2015 lähtien työpaikkojen luomiseen erityisesti naisille ja nuorille. Yhteistyössä Suomen ulkoministeriön kanssa toteutettava hanke pyrkii kehittämään työllisyys- ja koulutuspolitiikkaa ja tukemaan yksityissektoria koskevaa politiikkaa keskus- ja kuntatasolla.

  • Kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttaminen edellyttää investointeja innovaatioihin7.6.2016Kansainväliset yritykset voivat lisätä innovaatioden merkitystä vastauksena maailman kehityshaasteisiin, käy ilmi UNDP:n Innovation Facilityn vuosiraportista. Raportti esittelee 62 hanketta, joissa on kartoitettu ja testattu uusia keinoja kestävän kehityksen edistämiseksi.

  • Kehitysyhteistyön diskurssin muutos – humanitaariset innovaatiot ja yhteistyökumppanit7.6.2016Innovaatiot ja data ovat tärkeitä teemoja niin humanitaaristen kriisien lievittämisessä kuin laajemmin kestävän kehityksen toimintaohjelman edistämisessä. UNDP:n innovaatiotyön lähtökohtana on paikallisten innovaatioiden ja yhteistyökumppaneiden tukeminen paikallisten ratkaisujen löytämiseksi.

  • On aika keskittyä katastrofivalmiuteen1.6.2016Maailman johtajat kokoontuivat viime viikolla Istanbulissa humanitaarisen avun huippukokoukseen. Kokous tarjosi ainutlaatuisen mahdollisuuden muuttaa perusteellisesti sitä lähestymistapaa, jolla maailmanlaajuisiin haasteisin ja kriiseihin on tähän asti vastattu. Keskustelussa etsittiin keinoja, joilla humanitaarisen avun tarvetta voitaisiin vähentää pitkällä aikatähtäimellä.

Media & tiedustelut
Anja Karppinen Viestintäassistentti
anja.karppinen(at)undp.org