SubscribeSubscribe
Artikkelit
 • Tarinoita kentältä: Tasa-arvon edistämistä Nepalissa 22.8.2016

  Joensuusta kotoisin oleva Katja Vauhkonen työskentelee YK-vapaaehtoisena tasa-arvon ja sosiaalisen osallisuuden asiantuntijana Nepalissa UNDP:ssa. Helsingin yliopistosta sosiaaliantropologiksi valmistunut Katja aloitti työt Nepalissa huhtikuussa 2015 kaksi viikkoa ennen laajaa tuhoa aiheuttanutta 7,8 magnitudin Gorkhan- maanjäristystä.

 • UNDP lisää tukeaan ilmastotyöhön 27.7.2016

  Kymmenet valtiot kokevat ilmastonmuutoksen vaikutukset tiheään lisääntyneiden äärimmäisten sääolosuhteiden muodossa. YK:n kehitysohjelma UNDP ja sen yhteistyökumppanit pyrkivät vastaamaan lisääntyneisiin ilmastohaasteisiin panostamalla luonnonkatastrofien, kuten kuivuuden, tulvien ja hirmusmyrskyjen jälkeisiin tilannearviointeihin ja alueiden palautumisen tukemiseen.

 • Kestävän kehityksen tavoitteet osaksi kansallista päätöksentekoa 22.7.2016

  UNDP:n apulaispääjohtaja Magdy Martínez-Solimán listasi The Huffington Postissa kestävän kehityksen korkean tason poliittisen foorumin jälkeen viisi keskeistä elementtiä, joita kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttaminen vaatii.

 • Avoin ja kaikki huomioiva lähestymistapa pohjana Agenda 2030 rakentumiselle 19.7.2016

  Agenda 2030 ja 17 kestävän kehityksen tavoitteen muodostuminen on ollut pitkä projekti, josta teetetty arviointi Building the Post-2015 Development Agenda: Open and Inclusive Consultations on nyt julkaistu.

 • Syyrian sodan lisähinta – tuberkuloosin leviäminen 6.7.2016

  Sodan eturintamalla työskentelevät lääkintäalan ammattilaiset nostavat esiin tuberkuloosin hälyttävän leviämisriskin, joka uhkaa Syyriaa ja sen naapurivaltioita. Syyrian sisäisten pakolaisten ja naapurimaihin paenneiden elinolosuhteet on kuin tehty tuberkuloosin leviämiselle.

 • Globala Målen 4.7.2016

  Kestävän kehityksen tavoitteiden ruotsinkielinen materiaalipankki. Ladda ned högupplösta logotyper för de Globala Målen.

 • Suomi osallistuu Irakin vakauttamiseen 1.7.2016

  Suomi liittyi toukokuussa miljoonan euron tuella YK:n kehitysohjelman UNDP:n rahastoon, joka tukee Irakin jälleenrakennusta. Rahastolla tuetaan terrorijärjestö ISISiltä vapautettujen alueiden vakauttamista.

 • Aid for Trade tukee nuoria yrittäjiä Kosovossa 16.6.2016

  YK:n kehitysohjelma UNDP:n Kosovon Aid for trade –jatkohanke on tähdännyt vuodesta 2015 lähtien työpaikkojen luomiseen erityisesti naisille ja nuorille. Yhteistyössä Suomen ulkoministeriön kanssa toteutettava hanke pyrkii kehittämään työllisyys- ja koulutuspolitiikkaa ja tukemaan yksityissektoria koskevaa politiikkaa keskus- ja kuntatasolla.

 • Kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttaminen edellyttää investointeja innovaatioihin 7.6.2016

  Kansainväliset yritykset voivat lisätä innovaatioden merkitystä vastauksena maailman kehityshaasteisiin, käy ilmi UNDP:n Innovation Facilityn vuosiraportista. Raportti esittelee 62 hanketta, joissa on kartoitettu ja testattu uusia keinoja kestävän kehityksen edistämiseksi.

 • Kehitysyhteistyön diskurssin muutos – humanitaariset innovaatiot ja yhteistyökumppanit 7.6.2016

  Innovaatiot ja data ovat tärkeitä teemoja niin humanitaaristen kriisien lievittämisessä kuin laajemmin kestävän kehityksen toimintaohjelman edistämisessä. UNDP:n innovaatiotyön lähtökohtana on paikallisten innovaatioiden ja yhteistyökumppaneiden tukeminen paikallisten ratkaisujen löytämiseksi.

UNDP Maailmalla

Olet sivulla UNDP Suomi Edustustoimisto
Siirry sivulle UNDP Global