UNDP:n Pohjoismaiden toimisto sai uuden johtajan

13.3.2012

YK:n kehitysohjelma UNDP:n Pohjoismaiden toimiston johtajana aloitti 20. helmikuuta pitkän kansainvälisen uran tehnyt Camilla Brückner. Brückner seuraa tehtävässään Jakob Simonsenia, joka jäi juuri eläkkeelle tehtyään 32-vuotisen uran YK:ssa.Brückner palasi Tanskaan vietettyään kuusi vuotta New Yorkissa.

Viimeiset kolme vuotta hän työskenteli apulaiskabinettipäällikkönä UNDP:n johtokunnassa. Brücknerilla on myös pitkä kokemus Tanskan kehitysyhteistyöstä ja ulkopolitiikasta. Hän on toiminut muun muassa Tanskan ulkoministeriön kehityspoliittisen yksikön osastopäällikkönä sekä Tanskan YK:n edustuston pysyvän edustajan sijaisena New Yorkissa.

"Odotan innolla työskentelyä UNDP:n pohjoismaisten yhteistyökumppaneiden kanssa kaikilla tasoilla. Haluan osaltani auttaa vahvistamaan läheisiä suhteitamme entisestään ja etsiä vastauksia moniin yhteisiin tavoitteisiimme. UNDP on kattava maailmanlaajuinen organisaatio ja keskeinen toimija, kun on kyse kestävän inhimillisen kehityksen edistämisestä ja ulottamisesta kaikkein köyhimmille osille maailman väestöä. On mielenkiintoista olla mukana välittämässä tietoa kehitystyöstä Pohjoismaihin sekä osoittaa YK:n ja UNDP:n kasvavaa merkitystä pohjoismaisen kehitysyhteistyön painopisteiden täytäntöönpanossa.

UNDP:n Pohjoismaiden toimisto (UNDP Nordic Representation Office) osallistuu pohjoismaiseen keskusteluun kehitysyhteistyöstä ja välittää tietoa organisaation toiminnasta eri puolilla maailmaa. Toimisto sijaitsee Kööpenhaminassa ja sen alla toimivat suhdetoimistot Oslossa ja Tukholmassa. Toimisto on osa UNDP:n Bureau for External Relations and Advocacy (BERA) -osastoa, joka vastaa organisaation ulkopuolisista suhteista.