UNDP osallistuu Maailma kylässä -festivaaleille lauantaina

25.5.2012

UNDP ottaa osaa Maailma kylässä -festivaaliin tuomalla paikalle laajan kansainvälisen kokemuksen omaavan asiantuntijavieraan – UNDP:n Oslo Governance Centren johtajan Heba El-Kholyn. Voit kuulla El-Kholyn ajatuksia nuorisosta ja hallintotyöstä osallistumalla lauantaina 26.5. klo 16:00-16:20 Taiga -lavalla Kaisaniemen puistossa järjestettävään Youth As Champions of Peace and Democracy -keskustelupaneeliin.

Yhteistyössä Yk-liiton ja Demo ry:n kanssa järjestettävässä paneelissa keskustelevat El-Kholyn lisäksi tunisialainen aktivisti Yassine Ayari, kansanedustaja sekä keskustan varapuheenjohtaja Annika Saarikko sekä europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen. Keskustelua johtaa Suomen vuoden 2011 YK -nuorisodelegaatti Alina Böling.

Egyptiläinen El-Kholy aloitti uudessa tehtävässään UNDP:n Oslo Governance Centren johtajana maaliskuussa 2012. Oslo Governance Centre on osa YK:n kehitysohjelma UNDP:n maailmanlaajuista demokraattisen hallinnon verkostoa, joka tukee kehittyviä maita julkishallinnon vahvistamisessa, korruption vastaisessa työssä, vaalien järjestämisessä, sekä lukuisissa muissa hallintoon liittyvissä asioissa.

Ennen nimitystään nykyiseen tehtäväänsä El-Kholy on toiminut neuvonantajana ja johtajana YK:n toimistoissa lukuisissa maissa. Yhtenä viimeisimmistä työtehtävistään, El-Kholy toimitti strategisen arvioinnin Afganistanin kansallisesta ohjelmasta (National Program for Peace and Reintegration). Hän on myös toiminut UN Womenin johtajana Albaniassa, sekä johtanut UNDP:n maatoimistoja Tunisiassa ja Sudanissa. Lisäksi El-Kholylla on kokemusta työskentelystä muissa kansainvälisissä ja kahdenvälisissä kehitysjärjestöissä.

Työskennellessään YK:n maatiimin johtajana Tunisiassa (2006-2008), hän laittoi yhteistyössä maan työministeriön kanssa alulle ohjelman nuorisotyöttömyyttä vastaan. Nuorisosta tuli teemana ajankohtainen erityisesti niin sanotun arabikevään seurauksena ja tästä keskustellaan myös lauantaisessa paneelissa.

– Olen vakuuttunut siitä, että demokraattinen hallinto on tärkein elementti kestävän inhimillisen kehityksen luomisessa. Nykyajan sosiaaliset ja poliittiset mullistukset ovat selvä osoitus tästä. Tällä hetkellä UNDP:llä ja sen kumppaneilla on historiallinen mahdollisuus tukea ihmisten pyrkimyksiä ja auttaa valtioita muodostamaan sekä toteuttamaan osallistavia poliittisia käytäntöjä ja ohjelmia, jotka vastaavat ihmisten odotuksiin, El Kholy sanoo.

Lisätietoja lauantain paneelikeskustelusta Maailma kylässä -festivaalin kotisivuilla.