UNDP:n uusi avoimen datan tietopalvelu

29 marras 2012

 

Kuinka paljon rahaa UNDP käytti projekteihin Bangladeshissä ja Sudanissa? Mihin hankkeisiin raha käytettiin? Mitä UNDP:n hankkeita Suomi rahoittaa ja missä? Löydä vastaukset itse UNDP:n uudesta avoimen datan tietopalvelusta.

Yk:n kehitysohjelma UNDP avasi tänään uuden avoimen datan portaalin open.undp.org, joka käsittää kattavasti ohjelmatietoa yli 6000 aktiivisesta UNDP -hankkeesta sekä vuonna 2011 päätetyistä projekteista aina tuloista ja menoista tuloksiin.

Lisäksi kyseisessä tietopalvelussa voi lajitella hankkeita painopistealueiden, rahoituslähteiden ja sijaintien mukaan. Palvelusta on mahdollista poimia yksityiskohtaisia ​​tietoja, jotka liittyvät budjetteihin, täytäntöönpanosta vastaaviin organisaatioihin ja kohdennettuihin tuloksiin. Esimerkiksi Suomen rahoittamista hankkeista löytyy tietoa osoittesta: http://open.undp.org/#filter/donor_countries-FIN

UNDP loi portaalin osana kansainvälisen avun avoimuusaloitteen (International Aid Transparency Initiative, IATI) täytäntöönpanoa. Vuoden 2013 alusta lähtien UNDP päivittää tiedot kaikista meneillään olevista projekteistaan neljännesvuosittain. IATI:n perustajajäsenenä UNDP on sitoutunut yleisen avoimuusstandardin omaksumiseen vuoteen 2013 mennessä varmistaakseen, että taloudelliset ja projektitietodot ovat julkisesti saatavilla kaikkein avoimimmalla ja helpoimmalla tavalla.

Lokakuussa, johtava kansainvälisen avun avoimuuttaa ajava järjestö sanoi UNDP:n menestyneen hyvin avoimuuspyrkimyksissään. Publish What You Fund sijoitti UNDP:n kymmenen parhaan joukkoon kun se arvioi 72 organisaatiota avoimuusindeksiään varten (ks. 2012 Aid Transparency Index).

”Avoimuus on ensisijaisen tärkeää UNDP:lle sekä tärkeä osa kumppaniemme ja ihmisten meille uskoman luottamuksen ylläpitämisessä. Tämä online-tietopalvelu antaa kaikille mahdollisuuden seurata avustuksia ja se auttaa myös kumppaneitamme hallitsemaan resurssejaan entistä tehokkaammin”, UNDP:n pääjohtaja Helen Clark sanoi. ”Olemme sitoutuneet työskentelemään avoimesti ja jatkamme työtä raportointimme laadun, määrän ja ajantasaisuuden parantamiseksi niin, että kumppanimme voivat seurata investointejaan köyhyyden vastaisessa taistelussa, inhimillisen kehityksen tukemisessa, sekä kestävän tulevaisuuden turvaamisessa kaikille.”

Tietopalveluun voi tutustua osoitteessa: http://open.undp.org/

Lisätietoja UNDP:n avoimen datan projektista sekä portaalista: kansainvälisiltä sivuilta