YK:n yleiskokous vahvisti Helen Clarkin valinnan UNDP:n pääjohtajaksi toiselle kaudelle

15 huhti 2013

image

 

New York – YK:n yleiskokous  vahvisti Helen Clarkin valinnan UNDP:n pääjohtajaksi toiselle nelivuotiskaudelle 12. huhtikuuta New Yorkissa pääsihteeri Ban Ki-moonin nimityksestä.

Helen Clark aloitti YK:n kehitysohjelma UNDP:n ensimmäisenä naispääjohtajana huhtikuussa 2009. YK:n maailmanlaajuisen kehitysyhteistyöverkoston pääjohtajana hän toimii myös YK:n operatiivisten kehitysjärjestöjen yhteistyöelimen UNDG:n puheenjohtajana.

- UNDP:n pääjohtajana toimiminen on ollut minulle kunnia ja etuoikeus. Kiitän jäsenvaltioita, YK:n yleiskokousta ja pääsihteeriä luottamuksesta, jonka he ovat osoittaneet valitsemalla minut johtamaan organisaatiota toiset neljä vuotta, Helen Clark sanoi.

- Kestävä inhimillinen kehitys ja köyhyyden poistaminen tulevat olemaan UNDP:n toiminnan ytimessä myös seuraavalla kaudellani. Aion keskittyä lujasti vuosituhattavoitteiden saavuttamiseen ja tarvittavien toimien nopeuttamiseen vuoteen 2015 mennessä ja sen jälkeen.

- Odotan innolla visioni toimeenpanemista ja UNDP:n kehittämistä yhä avoimemmaksi, vastuullisemmaksi ja tehokkaammaksi organisaatioksi, hän kertoi.

Helen Clarkin toinen toimikausi alkaa 20. huhtikuuta 2013.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

(Ms) Christina LoNigro
Press Officer to the Administrator
Tel.: (212) 906 5301
christina.lonigro@undp.org

Pääjohtaja Helen Clark

Helen Clark aloitti YK:n kehitysohjelma UNDP:n johtajana huhtikuussa 2009. Hän on maailmanlaajuisen kehitysyhteistyöverkoston ensimmäinen naisjohtaja.

Lue lisää