UNDP:n Pohjoismaiden toimisto järjestää vaikuttamisohjelman nuorisopoliitikoille

24 huhti 2013

image


YK:n kehitysohjelma UNDP ja Demo ry käynnistivät nuorisopoliitikoille suunnatun vaikuttamisohjelman tänään Helsingissä. ”Hearing the Voices of the Youth. Expanding the Opportunities for Youth in Development” on suomalaisten eduskuntapuolueiden opiskelija- ja nuorisojärjestöjen johtohahmoille suunnattu koulutusohjelma, joka järjestetään keväällä 2013 kolmatta kertaa. Ohjelman järjestävät Puolueiden kansainvälinen demokratiayhteistyö Demo ry:n ja YK:n kehitysohjelma UNDP yhteistyössä ulkoasiainministeriön kanssa.  Vaikuttamisohjelma muodostuu kahdesta kokonaisuudesta: intensiivikurssista Suomessa ja opintomatkasta Nepaliin valituille edustajille.

Koulutuksen läpileikkaavina teemoina ovat Nepal, nuoret, demokratia ja ihmisoikeudet.  Nuorisopoliitikot ovat tulevaisuuden kansainvälisiä kehityspoliittisia vaikuttajia ja on tärkeää, että osaaminen perustuu tiedon lisäksi omiin kokemuksiin ja oivalluksiin. Vaikuttamisohjelma tarjoaa osallistujille tiiviin ja kattavan tietopaketin globaaleista kehityskysymyksistä sidottuna vahvasti Suomeen ja puolueiden omaan toimintaan. Ohjelma lisää myös kehityskysymyksistä käytyä tietoon perustuvaa keskustelua niin puolueiden sisällä kuin niiden välillä. Vaikuttamisohjelman kokonaistavoitteena on lisätä nuorisopoliitikkojen tietoutta ja uskallusta puhua kehitysteemoista. Keskustelu paikanpäällä Uunisaaressa ja sosiaalisessa mediassa on ollut vilkasta jo ensimmäisenä seminaaripäivänä ja nuorisopoliitikot ovat olleet tyytyväisiä heille tarjotusta tilaisuudesta syventää tietojaan ja taitojaan kansainvälisistä kysymyksistä.

Viikon kestävällä opintomatkalla Nepalissa toukokuussa tutustutaan monipuolisesti paikalliseen poliittiseen tilanteeseen ja demokratiakehitykseen, YK-järjestöjen toimintaan, Suomen kehitysyhteistyöhankkeisiin sekä alueella toimivien yritysten ja kansalaisjärjestöjen toimintaan. Nuorisopoliitikoille tarjoutuu myös mahdollisuus tutustua nepalilaisten poliittisten nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen edustajiin ja toimintaan. Ohjelman päätteeksi järjestöt osallistuvat Maailma kylässä -festivaaleille keskustelemaan nuorten roolista kehityspolitiikasta  lauantaina 25.5.2013 klo 17.30, Taiga-lavalla, Kaisaniemen puistossa Helsingissä. Muuttiko matka Nepaliin nuorten poliitikkojen näkemyksiä? Mitä he oppivat? Onko Suomen nuorilla poliitikoilla yhteisiä kantoja kehityskysymyksiin?

Seuraa keskustelua Twitterissä: #demoundp13 @UNDP_Nordic  @DemoFinland