UNDP vuosikertomus 2013: Supporting Global Progress

11 kesäkuuta 2013
image

Tiivistelmä

UNDP toimiii 177 maassa ja alueella tukeakseen toimia elinolojen parantamiseksi, mahdollisuuksien lisäämiseksi ja antaakseen ihmisille mahdollisuuden rakentaa parempaa tulevaisuutta itselleen ja perheilleen. Vuosikertomuksemme 2012-2013 esittelee, kuinka tuotamme tuloksia köyhyyden vähentämisen, vuosituhattavoitteiden, demokraattisen hallinnon, kriisien ennaltaehkäisyn ja jälleenrakentamisen, sekä ympäristön ja kestävän kehityksen hyväksi. Lisäksi kertomuksemme korostaa moninaisten kumppanuuksiemme ulottuvuutta sekä kansainvälisesti tunnustettuja aloitteitamme avoimuuden ja vastuullisuuden saralla.

 

 

Lisätietoja ja hyödyllisiä linkkejä:

* Helen Clark: Statement to the Annual Meeting of the UNDP Executive Board

* UNDP to maximize impact with new strategic plan, calls for more predictable funding

* UNDP Executive Board

Raportin kohokohtia

  • UNDP on avustanut Etiopian raaka-ainemarkkinoiden, eli Etiopian Commodities Exchange -järjestelmän kehitystä. Järjestelmä on ensimmäinen laatuaan Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Olemme auttaneet 100 000 maanviljelijää mukauttamaan käytäntöjään niin, että ne muuttuvat kestäviksi sään muutoksille.
  • Liikuteltavat lakipalveluyksiköt ovat auttaneet yli 175 000 ihmistä Sri Lankassa pääsemään käsiksi dokumentteihin ja oikeuksiinsa koskien avioliittoa, omaisuutta ja kansalaisuutta. Mutkaton "yhden pysähdyksen tuki" kannustaa käyttämään julkisia palveluja sekä vähentää korruptiota.
  • UNDP:n tukema ohjelma Kolumbiassa on avustanut noin 40 000 sisäisten konfliktien takia paennutta ihmistä asettumaan uusille paikkakunnille. Ohjelman idea on yksinkertainen: antaa ihmisille tarvittavat työkalut — pienistä tonteista tärkeimpiin sosiaalipalveluihin — jotta he voivat aloittaa alusta.
  • Kroatiassa [Global Environment Facility (GEF) -rahaston tuella] UNDP on avustanut systemaattista energiankulutuksen seurantaa ja samalla nostanut tehokkuutta noin 11 000 julkisessa rakennuksessa 95 maan 127 kaupungista.

Lue UNDP:n vuosikertomus 2012/2013

UNDP Maailmalla

Olet sivulla UNDP Suomi Edustustoimisto
Siirry sivulle UNDP Global