Ban Ki-moon kommentoi keskusteluja vuoden 2015 jälkeisistä kehitystavoitteista

1.7.2013


UNDP_AL_MyWorld

Uudessa videossa YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon kutsuu keskusteluja vuoden 2015 jälkeisistä kehitystavoitteista "kaikista kattavimmaksi maailmanlaajuiseksi kehitysprosessiksi historiassa".

Keskusteluprosessissa on tähän mennessä kuultu yli 750 000 ihmistä 194 maasta heidän tärkeimpinä pitämistään tulevaisuuden kehitystavoitteista.

Kiinnostus uuden maailmanlaajuisen kehitysagendan suunnittelua kohtaan on "historiallinen panos historialliseen poliittiseen prosessiin" pääsihteeri jatkaa.

Video korostaa meneillään olevia YK-johtoisia konsultaatioita, joissa ihmiset joka puolelta maailmaa ja yhteiskunnan kaikilta osa-alueilta pääsevät esittämään näkemyksensä siitä, minkä pitäisi olla etusijalla kun suunnitellaan vuoden 2015 jälkeisiä kehitystavoitteita. Nämä ehdotukset ja ideat välitetään puolestaan  niille, jotka työskentelevät luodakseen uudet - vuosituhattavoitteiden jälkeiset - tavoitteet.

”Ihmiset ympäri maailmaa ovat sitoutuneet vuosituhattavoitteisiin, jotka ovat historian menestyksekkäin köyhyyden vastainen kampanja. Nyt meidän tulee saada työmme päätökseen ja tarttua uuden sukupolven kehityshaasteisiin", Ban Ki-moon sanoo.

thumbnail

 


Osallistu ja päätä, miltä maailman tulisi näyttää. Kysely asioista, jotka merkitsevät sinulle kaikkein eniten vie vain muutaman minuutin.

Osallistu ja lue lisää MYWorld2015.org
Ban Ki-moon
thumbnail

Ban Ki-moon valittiin YK:n kahdeksanneksi pääsihteeriksi vuonna 2007. Hän tuli uudelleenvalituksi vuonna 2011 ja jatkaa tehtävässään vuoden 2016 loppuun asti.

Lue lisää un.org
Ban Ki-moon 2011
  • Secretary-General Visits 9/11 Memorial in New York City
  • Secretary-General during Busy Day at Durban Conference
  • Secretary-General's Visit to Bali Health Centre Focuses on Women, Children
  • Indonesian Community Assisted by REDD+ Proramme to Stem Deforestation
  • Secretary-General Sees Flood-Ravaged Bangkok from Helicopter
  • Mother and Child at Disease Research Centre in Dhaka
  • Linkin Park Pledges Support to Secretary-General's Sustainable Energy Project
  • Secretary-General Visits Khalida Ferjan Grave Site in Tripoli
  • On UN Day Secretary-General Tells Students to Make World 7 Billion

Löydä lisää kuviaFlickr