UNDP käynnisti "cash for work" -ohjelman Filippiineillä

26.11.2013

UNDP aloitti viime viikolla "cash for work" -ohjelman Filippiineillä tukeakseen Haiyan-taifuunin runtelemia yhteisöjä jälleenrakennustyössä. Ohjelmassa kylien asukkaat korjaavat itse tuhoisan taifuunin jälkiä ja jälleenrakentavat maataan ansaiten samalla paljon kaivattuja tuloja.
 

 
Paikalliset yhteisöt poistavat jätettä ja siivoavat raunioita sekä tienaavat samalla tuloja saadakseen maansa takaisin raiteilleen tuhoisan myrskyn jälkeen. Kulkureittien puhdistus helpottaa myös humanitaaristen tarvikkeiden jakelua.

"Raunioiden raivaus on tärkeä osa avustusoperaatiota, koska kulkukelpoiset tiet ovat edellytys avun saamiseksi perille", Haoliang Xu, UNDP:n Aasian- ja Tyynenmeren toimiston johtaja sanoi vieraillessaan myrskyn runtelemassa Taclobanin kaupungissa.
 
"Sen lisäksi, että raivaus edistää humanitaarista avustustoimintaa, se on myös kriittinen osa taloudellista elpymistä", Haoliang Xu lisäsi. "Meidän ohjelmamme luo 200 000 tilapäistä työpaikkaa tämän työn parissa seuraavan kuuden kuukauden aikana, työllistäen yhteisöjä myrskyn tuhoista eniten kärsineillä alueilla."
 

UNDP Maailmalla

Olet sivulla UNDP Suomi Edustustoimisto
Siirry sivulle UNDP Global