UNDP Maailma kylässä -festivaaleilla: Toimi nyt ja pelasta myöhemmin

21.5.2014

UNDP tukee Haiyan-taifuunin aiheuttamien tuhojen korjaamista Filippiineillä. Kuva: UNDP


Katastrofit heikentävät kehitystä, aiheuttavat luonnontuhoja ja johtavat inhimilliseen kärsimykseen. Jokainen riskien vähentämiseen käytetty dollari säästää noin 7 dollaria katastrofeista aiheutuvina taloudellisina tappioina. Kuitenkin vain 1% kansainvälisestä avusta käytetään katastrofivaikutusten vähentämiseen. Ollakseen tehokasta, katastrofiriskien ennaltaehkäisyn on oltava kokonaisvaltaista – eli keskeinen osa kestävää inhimillistä kehitystä. On aika toimia nyt ja pelastaa myöhemmin.

Kehitysministeri Pekka Haavisto ja YK:n kehitysohjelma UNDP:n asiantuntija Hachim Badji keskustelevat sekä luonnon- että ihmisen aiheuttamista katastrofeista ja kriiseistä Maailma kylässä -festivaaleilla lauantaina 24.5 kello 13.10-13.40.

Keskustelu on suomenkielinen. Keskustelua juontaa YLE:n Aamu-tv:n toimittaja Annika Damström. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Aika ja paikka
: Maailma kylässä -festivaali (Helsinki) 24.5. kello 13.10-13.40,
Taiga-lava (ks. kartta)
Puhujat: Kehitysministeri Pekka Haavisto, Suomen ulkoasiainministeriö ja UNDP:n vanhempi asiantuntija Hachim Badji (YK:n monenkeskinen CADRI -hanke).

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä YK:n kehitysohjelma UNDP, Suomen ulkoasiainministeriö ja Kepa ry.