UNDP Maailma kylässä -festivaaleilla: Toimi nyt ja pelasta myöhemmin
imageUNDP tukee Haiyan-taifuunin aiheuttamien tuhojen korjaamista Filippiineillä. Kuva: UNDP


Katastrofit heikentävät kehitystä, aiheuttavat luonnontuhoja ja johtavat inhimilliseen kärsimykseen. Jokainen riskien vähentämiseen käytetty dollari säästää noin 7 dollaria katastrofeista aiheutuvina taloudellisina tappioina. Kuitenkin vain 1% kansainvälisestä avusta käytetään katastrofivaikutusten vähentämiseen. Ollakseen tehokasta, katastrofiriskien ennaltaehkäisyn on oltava kokonaisvaltaista – eli keskeinen osa kestävää inhimillistä kehitystä. On aika toimia nyt ja pelastaa myöhemmin.

Kehitysministeri Pekka Haavisto ja YK:n kehitysohjelma UNDP:n asiantuntija Hachim Badji keskustelevat sekä luonnon- että ihmisen aiheuttamista katastrofeista ja kriiseistä Maailma kylässä -festivaaleilla lauantaina 24.5 kello 13.10-13.40.

Keskustelu on suomenkielinen. Keskustelua juontaa YLE:n Aamu-tv:n toimittaja Annika Damström. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Aika ja paikka
: Maailma kylässä -festivaali (Helsinki) 24.5. kello 13.10-13.40,
Taiga-lava (ks. kartta)
Puhujat: Kehitysministeri Pekka Haavisto, Suomen ulkoasiainministeriö ja UNDP:n vanhempi asiantuntija Hachim Badji (YK:n monenkeskinen CADRI -hanke).

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä YK:n kehitysohjelma UNDP, Suomen ulkoasiainministeriö ja Kepa ry.

Maailma kylässä -festivaali 24.-25.5.
Lue lisää festivaalin omilta nettisivuilta
Lisätietoja
Lue lisää UNDP:n työstä ja tuloksista.

UNDP's Support to the Hyogo Framework for Action.

UNDP:n CADRI-hanke

UNDP:n kriisien ennaltaehkäisytoimiston CADRI-hanke kokoaa yhteen voimavaroja, kokemusta ja ammattitaitoa, joiden avulla pyritään turvaamaan riskien ennaltaehkäisyä ja katastrofi-valmiutta riskimaissa.

Katastrofiriskien ennaltaehkäisy vahvistaa kestävää kehitystä

Katastrofit ja ilmastoon liittyvät kriisit hidastavat kehitystä. Yhteensä 1,3 miljoonaa ihmistä on kuollut ja 4,4 miljardia ihmistä on kärsinyt ympäristökatastrofeista viimeisen 20 vuoden aikana. Nämä katastrofit ovat aiheuttaneet käsittämättömät 2000 miljardin dollarin (US$ 2 trillion) taloudelliset tappiot.

Lue lisää UNDP:n työstä