UNDP:n vuosikertomus 2014: New Partnerships for Development

27 kesä 2014


UNDP toimiii 177 maassa ja alueella tukeakseen toimia elinolojen parantamiseksi, mahdollisuuksien lisäämiseksi ja antaakseen ihmisille mahdollisuuden rakentaa parempaa tulevaisuutta itselleen ja perheilleen. Vuosikertomuksemme 2013–2014 esittelee tuloksia, jotka UNDP on saavuttanut tärkeimmillä kehityksen osa-alueilla.

Kertomuksemme valottaa muun muassa työllisyyteen ja ruoka-turvaan, oikeudenmukaisiin vaalijärjestelyihin, kriiseistä toipumiseen ja jälleenrakentamiseen sekä uusiutumattomiin luonnonvarojen hallintaan liittyvää työtämme. Kaikella työllämme ja toiminnallamme on yhtenäinen tavoite: autamme maailman maita poistamaan köyhyyttä ja edistämään ihmisten välistä yhdenvertaisuutta.

Vuoden 2013–2014 kertomuksemme korostaa moninaisten kumppanuuksien merkitystä työssämme. Kumppanuuksilla on merkittävä asema kestävien ratkaisujen löytämisessä. Uusin kertomuksemme kertookin erityisesti monipuolisesta yhteistyöstä kehitysmaiden kumppanien kanssa.

Raportin kohokohtia

  • Poliittisten uudistusten ja huolellisen kansallisen suunnittelun avulla UNDP on tukenut viranomaisten työtä köyhyyden ja aliravitsemuksen vähentämiseksi Nigerissä. UNDP:n ohjelman kautta 2000 ihmistä työllistettiin elvyttämään 29 000 hehtaaria kulunutta maaperää, josta osa on jo viljelykelpoista.

  • UNDP on tukenut Tunisian hallinnon demokratisoitumista vuodesta 2011 lähtien. Vuonna 2014 Tunisia sai vihdoin uuden ihmisoikeuksien suojelua korostavan perustuslain. Uusi perustuslaki syntyi pitkällisen konsultointityön tuloksena: prosessin aikana 80 parlamentin jäsentä tapasivat yli 6000 Tunisialaista kaikissa maan 24 provinssissa, keskittyen erityisesti naisten ja lasten ryhmiin. Lisäksi yli 24 000 ihmistä osallistui konsultaatioihin kansalaisyhteiskunnan ryhmille järjestettyjen koulutusten kautta.

  • UNDP on ollut alusta asti aktiivisesti mukana Filippiineille marraskuussa 2013 iskeneen taifuuni Haiyanin aiheuttamien tuhojen korjaamisessa. Yli 300 kilometriä tunnissa puhaltanut tuuli ja myrsky tuhosivat koteja, infrastruktuuria ja tärkeitä julkisia palveluita kuten terveyskeskuksia ja kouluja. Kaksi kuukautta katastrofin jälkeen 14 sairaalaa sekä 700 koulua ja päiväkoria olivat jälleen toiminnassa. Jälleenrakennuksen ohella UNDP kehittää paikallista osaamista ja varautumista luonnonkatastrofeihin.

Lue vuosikertomus 2014