Muuttuuko maailma paremmaksi? Educa-messuilla

26.1.2015

Hans Ljungqvist, Den Globala Skolan

Ulkoasiainministeriön ja YK:n kehitysohjelma UNDP:n pisteellä kävi kuhina viikonloppuna Educa-messuilla Helsingin Messukeskuksessa. Vuonna 2016 voimaan tulevan peruskoulujen opetussuunnitelman mukaan koulun on tarjottava oppilaille edellytyksiä aktiiviseen kansalaisuuteen ja edistettävä kestävää kehitystä. Ajantasaiselle globaalikasvatuksen materiaalille on siis tarvetta.

Muuttuuko maailma paremmaksi? -kirja ja verkkomateriaali on laadittu Ruotsissa yhteistyössä Den Globala Skolan –hankkeen kanssa. Den Globala Skolanin edustajat Mathias Demetriades ja Hans Ljungqvist olivat paikalla perehdyttämässä kiinnostuneita harjoituksiin ja esittelivät aineistoa messujen tietoiskulavalla perjantaina.

Muuttuuko maailma paremmaksi –materiaali sai kiitosta monipuolisuudestaan. Englanninkieliset videoklipit ja laaja verkkomateriaali ruotsiksi mahdollistavat materiaalin käytön myös kieltenopetuksen yhteydessä. Infopöydän äärellä vierailleet luokanopettajat olivat iloisia, että myös alakoululaiset on huomioitu tehtäviä suunniteltaessa.

UNDP Maailmalla

Olet sivulla UNDP Suomi Edustustoimisto
Siirry sivulle UNDP Global