Afrikan aluetoimiston vuosiraportti 2014

29.1.2015

Afrikan aluetoimiston vuosiraportti tekee tilannekatsauksen vuonna 2014 otettuihin kehitysaskeliin. Raportti tarkastelee niitä UNDP:n toimintaohjelman trategioita ja mekanismeja, jotka ovat vakiintuneet käyttöön aluetoimistolla. Se esittelee myös joitakin niistä ohjelmista, joiden johdossa Afrikan aluetoimisto, paikallistoimisto Addis Ababassa ja maatoimistot ympäri Saharan eteläpuolisen Afrikan ovat olleet viimeisen vuoden.

Vuonna 2014 Saharan eteläpuolisen Afrikan keskimääräinen talouden kasvuprosentti oli viiden prosentin tuntumassa. Alue näyttää kulkevan päämäärätietoisesti kehityksen ja kasvun tietä. Tästä kertovat investoinnit yhä monipuolistuvaan talouteen, vakautunut poliittinen tilanne, parempi hallinto, lisääntynyt turvallisuus ja entistä vakaammat makroekonomian puitteet.

Myös sosiaalisella ja poliittisella rintamalla tapahtui: Botswanassa, Komorien liitossa, Guinea-Bissaussa, Liberiassa, Malawissa, Mauritiuksella, Mauritaniassa, Mosambikissa, Namibiassa, São Toméssa ja Príncipessa sekä Etelä-Afrikassa järjestettiin rauhallisesti edenneet vaalit.

Vakaa taloudellinen kasvu yhdistettynä lisääntyneeseen rauhaan ja turvallisuuteen edisti myös vuosituhattavoitteiden toteutumista. Kahdeksan maailman ansiokkaimmista tavoitteiden toteuttajista on nyt Afrikassa.

UNDP Maailmalla

Olet sivulla UNDP Suomi Edustustoimisto
Siirry sivulle UNDP Global