Puhelinsovellus auttaa kartoittamaan avuntarvetta Ukrainassa

13.2.2015

Kranaattien aiheuttamaa tuhoa Itä-Ukrainassa. UNDP auttaa ihmisiä valmistautumaan nopeaan jälleenrakennukseen. Kuva: UNDP Ukraina

Kiova – Samaan aikaan, kun taistelut riehuvat Ukrainan itäosissa, YK:n kehitysohjelma UNDP auttaa ihmisiä kartoittamaan vahinkoja, jotta toipuminen olisi nopeaa.

Kansalaiset sodan runtelemilla alueilla Donetskissa ja Luganskissa lataavat tietoa ja kuvia vahingoittuneista kodeista, sairaaloista, kouluista, päiväkodeista ja kirjastoista internetpohjaiseen karttaan kännykkösovelluksella. Interaktiivinen kartta, joka löytyy osoitteesta redonbass.org, pyrkii tukemaan valtion virkamiehiä ja kansainvälisiä avuntarjoajia arvioimaan, asettamaan tärkeysjärjestykseen ja tukemaan alueen avuntarvetta.

”Olemme täällä auttaaksemme Ukrainaa tunnistamaan tämänhetkiset haasteet ja tarjotaksemme tarvittavaa humanitaarista ja kehitysapua”, sanoo Inita Paulovica, UNDP:n asukasasiaedustaja Ukrainassa. ”Tärkein työmme on tukea sosiaalilaitoksien jälleenrakennusta ja ihmisiä, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa”, hän lisää.

Kartta ja sovellus kehitettiin UNDP:n ja ukrainalaisen kansalaisjärjestö Social Boostin yhteistyönä.

Kartan tiedot edistävät meneillään olevaa jälleenrakentamisen ja rauhantyön arviointia Itä-Ukrainassa. UNDP toimii osana arviointityötä, joka tuo yhteen Yhdistyneiden kansakuntien, Euroopan unionin ja Maailmanpankin. Yhteistyötahot analysoivat konfliktin vaikutuksia ja suosittelevat sen perusteella lyhyen aikavälin jälleenrakennustarpeita ja rauhanprosesseja seuraavan kahden vuoden ajalle.

Kartaa käyttävät myös asiantuntija, jotka työskentelevät hiljattain alkaneessa UNDP:n ja Japanin ja Ukrainan valtion yhteistyöhankkeessa, joka auttaa säilyttämään sosiaalihuollon ja hoivan kannalta kriittisen infrastruktuurin.

UNDP Maailmalla

Olet sivulla UNDP Suomi Edustustoimisto
Siirry sivulle UNDP Global