Jalkapallon Suomen mestarit potkaisivat kestävän kehityksen tavoitteet vauhtiin

29.9.2015

Kuva: Iina Leppäaho / Kepa

Jalkapallomaalin verkko heilui tiheään tahtiin maanantaina Narinkkatorilla Helsingissä, kun YK:n kestävän kehityksen tavoitteet potkaistiin käyntiin PK-35 Vantaan moninkertaisten jalkapallon Suomen mestarien johdolla.

Uudet tavoitteet, jotka astuvat voimaan vuoden 2016 alussa, allekirjoitettiin YK:n kestävän kehityksen huippukokouksessa New Yorkissa 25.-27.9.2015. Ne korvaavat tämän vuoden lopussa tiensä päähän tulevat vuosituhattavoitteet ja viitoittavat kehitystyötä vuosina 2016–2030.

Merkittävä ero vuosituhattavoitteiden ja nyt allekirjoitettujen kestävän kehityksen tavoitteiden välillä on, että uudet tavoitteet eivät kosketa ainoastaan kehittyviä maita, vaan kaikkia valtioita – myös Suomea. On siis entistä tärkeämpää, että tavoitteet ovat tunnettuja kaikissa YK:n jäsenmaissa. Kepa ry, Suomen YK-liitto, Kehys ry / Kehitysyhteistyön eurooppalainen teemavuositiimi ja UNDP:n Pohjoismaiden toimisto yhdistivät syyskuussa voimansa tehdäkseen kehityssuunnitelman tunnetuksi Helsingissä.

Aamukiireestä huolimatta monella oli aikaa jäädä keskustelemaan hyväksytyistä tavoitteista ja antaa omalla maalipotkullaan vauhtia maailmanlaajuisen kehitysohjelman alkutaipaleelle. Kunnianhimoisten kehitystavoitteiden allekirjoitusta ja niihin sitoutumista varjostavat Suomen julkaisemat leikkaukset kehitysyhteistyön määrärahoihin, jotka osuvat erityisen kipeästi YK-organisaatioihin. Toivomme, että tämä ei ole pysyvä trendi, vaan että Suomi sitoutuu jatkossa aktiivisesti kansainväliseen yhteistyöhön köyhyyden poistamiseksi ja kriisien ratkaisemiseksi.

Kuvia tapahtumasta löydät täältä ja videon täältä.

UNDP Maailmalla

Olet sivulla UNDP Suomi Edustustoimisto
Siirry sivulle UNDP Global