Helen Clarkin lausunto Pariisin ilmastosopimuksesta

15.12.2015

Pariisin ilmastokokouksessa syntynyt sopimus on erittäin tervetullut ja lähettää vahvan viestin siitä, että sekä köyhät että rikkaat valtiot ovat sitoutuneet työskentelemään yhdessä ilmastomuutoksen pysäyttämiseksi.

Pariisissa saavutettu sopimus on merkki yhteisestä päämäärästä suojella maapalloa ja rakentaa kestävä ja tasa-arvoinen tulevaisuus kaikille.

Maailmalla on käsissään ennennäkemätön mahdollisuus huolehtia planeetasta inhimillisen kehityksen edistämisen rinnalla.

YK:n kehitysohjelma UNDP, yhteistyökumppaneidensa kanssa, on valmistautunut auttamaan Pariisin ilmastosopimuksen muuttamisessa sanoista teoiksi, millä tulee olemaan ratkaiseva vaikutus sekä ihmisille että maapallolle.

***

YK:n kehitysohjelma UNDP on YK:n maailmanlaajuinen kehitysverkosto, joka toimii 177 maassa ja alueella. UNDP luo yhteistyötä eri maiden välille ja etsii paikallisia ratkaisuja globaaleihin ja kansallisiin haasteisiin yhdessä hallitusten ja kansalaisten kanssa. Se pyrkii elinolojen parantamiseen kaikkialla maailmassa.

Ilmastokokouksen jälkeen UNDP:n työ kumppanimaiden kanssa jatkuu asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Lue lisää UNDP:n ilmastotyöstä täältä.

UNDP Maailmalla

Olet sivulla UNDP Suomi Edustustoimisto
Siirry sivulle UNDP Global