50 vuoden kokemus köyhyyden vastaisesta työstä

5.1.2016

Vuosi 2009: Naiset testaavat aurinkoenergialla toimivaa keitintä Intiassa

Vuonna 1966, kun lähes yksi kolmesta ihmisestä maailmassa eli köyhyydessä, Yhdistyneiden kansakuntien johtajat päättivät perustaa YK:n kehitysohjelman, UNDP:n. Nyt, puoli vuosisataa myöhemmin, ihmisten hyvinvointi kehittyvissä maissa on kohentunut merkittävästi ja äärimmäisessä köyhyydessä elävien määrä on laskenut 14 prosenttiin. 50 vuoden ajan UNDP on työskennellyt hallitusten, kansalaisyhteiskunnan ja yksityisen sektorin kanssa vahvistaakseen ihmisten vaikuttamismahdollisuuksia elämäänsä ja rakentaakseen toimivia yhteiskuntia.

Uudet kestävän kehityksen tavoitteet astuivat voimaan vuoden 2016 alusta, ja sekä kansainvälisen kehitysyhteistyön että UNDP:n on uudistuttava jatkuvasti vastatakseen nykypäivän haasteisiin.

Tänään, 24 helmikuuta UNDP juhlistaa 50 vuotista historiaansa ministeritapaamisella New Yorkissa. Tapahtuma, joka kerää yhteen ministereitä yli 80 maasta, ei pelkästään juhlista mennyttä, vaan katsoo kohti tulevaisuutta ja Agenda 2030-kehitysohjelman toteutusta. Tapaamisessa käytyjen keskusteluiden tuloksia ja suosituksia tullaan hyödyntämään tulevien vuosien työssä.

Kestävä kehitys ei ole vain rikkaiden tai köyhien maiden asia, eikä kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttaminen ole vain poliitikkojen tai vain kansalaisten vastuulla. Kyse on yhteisestä tulevaisuudennäkymästä kaikille. Juhli merkkipäivää UNDP:n kanssa tänään, työskentele kanssamme inhimillisen kehityksen eteen joka päivä tästä eteenpäin!

Lue UNDP:n 50 vuoden matkasta lisää täällä.

UNDP Maailmalla

Olet sivulla UNDP Suomi Edustustoimisto
Siirry sivulle UNDP Global