Syyria-konferenssissa vahva tuki sopeutumiskyvyn vahvistamiselle

5.2.2016

YK:n kehitysohjelma UNDP toivottaa Syyria-konferenssissa tehdyt mittavat rahoituslupaukset lämpimästi tervetulleeksi. Iso-Britannian, Saksan, Kuwaitin, Norjan ja Yhdistyneet kansakuntien (YK) isännöimä konferenssi pidettiin Lontoossa torstaina 4. helmikuuta. Kansainvälinen yhteisö lupasi yli ymmenen miljardia Yhdysvaltain dollaria elintärkeään humanitaariseen apuun ja vahvistamaan elinkeinoja ja koulutusta sekä terveydenhuoltoa ja muita palveluita niille, joiden elämään Syyrian konflikti on vaikuttanut.

“On entistä selvempää, että humanitaarisen avun ohessa voimavaroja tulee keskittää ihmisten ja yhteisöiden sopeutumiskyvyn tukemiseen. Tätä tarvitaan niin Syyriassa kuin sitä ympäröivissä maissa, jotka ovat ottaneet vastaan miljoonia pakolaisia”, sanoi Helen Clark, UNDP:n pääjohtaja. ”UNDP on sitoutunut täysin tähän työhön.”

”Kehitystoimijat voivat vastata tähän tarpeeseen tukemalla elinkeinoja ja toimeentuloa, koulutusta ja terveydenhuoltoa sekä sellaisia peruspalveluita kuin vesi, sanitaatio, sähkönjakelu ja jätehuolto”, sanoi Clark. ”Naisten, tyttöjen ja muiden haavoittuvassa asemassa olevien tarpeiden täyttymiseen tulee kiinnittää erityistä huomiota.”
 
Konferenssi on merkittävä askel kohti entistä vahvemmin sopeutumiskykyyn perustuvaa toimintamallia, jonka puolesta UNDP on puhunut pitkään. On tunnistettu, että toimiva vastaus pitkittyneisiin kriiseihin vaatii, että työssä otetaan kattavasti huomioon myös yksilöiden ja yhteisöiden tarpeet, jotka ylittävät humanitaarisen avun.

“Tehokas vastaus Syyrian kriisiin on riippuvainen kasvavasta ja kestävästä kansainvälisen yhteisön tuesta”, sanoi Helen Clark. ”Lontoon konferenssi on osoittanut, että monet ovat valmiita työskentelemään niiden miljoonien ihmisten puolesta, joiden elämään Syyrian konflikti on vaikuttanut, ja UNDP on erittäin kiitollinen avokätisestä rahoituksesta, joka mahdollistaa tämän työn.”
 

UNDP Maailmalla

Olet sivulla UNDP Suomi Edustustoimisto
Siirry sivulle UNDP Global