50-vuotias UNDP on arvokas kumppani YK:n kehitystyössä

28.2.2016

New York City – ”YK:n kehitysohjelma UNDP, joka viettää tänä vuonna 50-vuotista uraansa kansainvälisen kehitystyön eturintamassa, tulisi nähdä arvokkaana sijoituksena Yhdistyneiden kansakuntien (YK) ratkaisevassa työssä köyhyyttä ja epätasa-arvoa vastaan.”

”Maailman johtajat sanovat meille usein, että UNDP on YK:n kasvot maatasolla”, lopetti UNDP:n pääjohtaja Helen Clark puheenvuoronsa, joka päätti UNDP.n 50-vuotista taivalta juhlistaneen ministeritapaamisen New Yorkissa 24. helmikuuta.

Yli 120 maan edustajat, joihin kuului myös presidenttejä, pääministereitä sekä muita ministereitä yli 80 YK:n jäsenmaasta, tapasivat New Yorkissa määrittääkseen globaalin kehityksen tulevaisuudenkurssin. Korkean tason paneeleissa käsiteltiin, miten kunnianhimoiset kansainväliset sitoumukset ja syyskuussa allekirjoitetut YK:n kestävän kehityksen tavoitteet (Sustainable Development Goals, SDG) voidaan muuttaa konkreettisiksi toimiksi ja tuloksiksi.

Suomea tapaamisessa edusti kehitysyhteistyön ja kehityspolitiikan alivaltiosihteeri Elina Kalkku.

”UNDP on vuosien varrella saanut tunnustusta asiantuntijuudesta, poliittisesta puolueettomuudesta ja siitä, että työssä on aina tuettu kansallista omistajuutta”, Clark lisäsi. 
 
Ministeritapaamisen keskusteluista kävi vahvasti ilmi, että kehitystyön suunnasta vallitsee yhteisymmärrys, ja että UNDP:llä on merkittävä rooli luotettavana ja strategisesti järkevänä valintana yhteistyötahoksi.

”On viimeisen 50 vuoden kumppanuuden tulosta, että niin monet korkean tason poliitikot ja valtioiden päämiehet matkustivat New Yorkiin juhlistamaan UNDP:n tähänastista taivalta”, Clark sanoi.

“UNDP on työskennellyt kehityksen eturintamassa 50 vuoden ajan, puhunut muutoksen puolesta ja yhdistänyt sekä kannustanut maita jakamaan tietoa, kokemuksia ja resursseita, joita tarvitaan paremman elämän rakentamiseksi. Maailma on muuttunut mittaamattoman paljon vuoden 1966 jälkeen, ja UNDP on muuttunut ja uudistunut sen mukana.”

”UNDP.n keskeisin tavoite ei kuitenkaan ole muuttunut ja on edelleen yhtä merkityksellinen kuin organisaation syntyessä: UNDP tukee maita köyhyyden poistamisessa niin, että työ tukee tasa-arvo ja suojelee maapalloa, jonka hyvinvoinnista olemme kaikki riippuvaisia.”
 

UNDP Maailmalla

Olet sivulla UNDP Suomi Edustustoimisto
Siirry sivulle UNDP Global