Suomi uudisti rahoituspäätöksensä Myanmarin maatoimistolle

11.3.2016

 

Yangon – Suomi ja UNDP:n maatoimisto Myanmarissa allekirjoittivat 11. maaliskuuta 2016 neljän miljoonan euron rahoitussopimuksen. Rahat ohjataan demokraattisen hallinnon, paikallisen kehityksen ja ympäristön kestävän käytön tukemiseen.

”Odotamme innolla yhteistyön syventämistä UNDP:n kanssa. Yksi Suomen kehityspolitiikan kulmakivistä on tukea poliittisten järjestelmien demokratisoitumista ja ihmisten yhdenvertaisia mahdollisuuksia osallistua poliittiseen päätöksentekoon. Pyrimme myös vahvistamaan julkishallintoa ja oikeuslaitosta, jotta julkiset palvelut olisivat laadukkaita ja kaikkien saatavilla”, sanoo Suomen Myanmarin konsulaatin johtava virkamies Jarmo Kuuttila. 

Tämä on Suomen toinen lahjoitus UNDP:n viisivuotiselle Myanmarin maaohjelmalle (2013–2017). Ensimmäinen, 2 miljoonan euron suuruinen, rahoituspäätös vuodelta 2014 mahdollisti sellaisia tärkeitä aloitteita kuin parlamentin ja oikeusjärjestelmän vahvistaminen, paikallishallinnon kartoitus ja julkishallinnon uudistaminen.

Suomen avokätinen rahoituspäätös on hyvin rohkaiseva tieto, sanoo UNDP:n maajohtaja Toily Kurbanov.

“UNDP on tukenut Myanmarin muutosta monin tavoin Suomen rahoituksen avulla. Muodostimme muun muassa verkoston maaseudulla asuville naisille (Rural Women’s Network), jonka ansiosta heidän on mahdollista saada äänensä peremmin kuuluviin. Tuemme hallitusta sellaisten toimistojen yleistämisessä, jotka tarjoavat palveluita kootusti usean toimipisteen sijaan. Liittovaltiotasolla olemme tukeneet edustojen (Hluttaw) työntekijöitä ja uraansa aloittavia kansanedustajia.

”Suomen uusi rahoituspäätös tulee juuri sopivaan aikaan uuden parlamentin määräämien uudistuksisten suhteen. Ja demokraattisia uudistuksia tukemalla rahoituksella saadaan paljon merkittävää muutosta aikaan myanmarilaisten elämässä”, sanoo Kurbanov.

Suomi on tärkeä yhteistyökumppani UNDP:lle ja YK-järjestelmälle ympäri maailmaa. Myanmarissa Suomi rahoittaa myös YK:n väestörahastoa (UNFPA) sekä YK:n huume- ja rikosvirastoa (UNOCD).
 

UNDP Maailmalla

Olet sivulla UNDP Suomi Edustustoimisto
Siirry sivulle UNDP Global