Ecuador: UNDP avasi uuden toimiston maanjäristysalueiden toipumisen edistämiseksi

2.5.2016

Maanjäristyksessä tuhoutui täysin miltei 7000 rakennusta ja 1000 vaurioitui pahasti. Kuva: Ugo Blanco / UNDP

New York/Quito - YK:n kehitysohjelma UNDP on avannut alueelliseen palautumiseen erikoistuneen toimiston Mantan rannikkokaupunkiin Ecuadoriin, noin 260 kilometrin päähän Quitosta, jotta huhtikuun puolessa välissä tapahtuneen maanjäristyksen vaikeimmin vaurioittamilla alueilla voitaisiin välittömästi aloittaa jälleenrakennustyöt.
 
Lähes 7000 tuhoutuneen ja yli 1000 pahasti vaurioituneen rakennuksen raunioiden raivaaminen on aloitettu välittömästi. Tämä työllistää ja tarjoaa elinkeinon pahimmin kärsineiden alueiden asukkaille. Naiset ja miehet tekevät jälleenrakennustyötä, joka asettaa maanjäristyksen vaikuttamat yhteisöt ja niiden elpymisprosessin keskiöön, ja auttaa ihmisiä jatkamaan elämäänsä.

UNDP on osoittanut 440 000 euron hätäraha-avustuksen maanjäristyksen jälkeisiin kunnostustöihin ja tukee näin järistyksestä kärsineiden alueiden elvyttämistä yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Lahjoituksia maanjäristyksen uhreille voi tehdä myös verkossa ja mobiilipalvelun kautta.
  
Kerätyt lahjoitukset tullaan ohjaamaan viidelle osa-alueelle: keskeisen infrastruktuurin jälleenrakentamiseen, raunioiden raivaamiseen, talojen korjaamiseen, väliaikaisten työllistymismahdollisuuksien luomiseen sekä kestävien elinkeinojen tukemiseen.
 
UNDP, joka listattiin toisena vuotena peräkkäin maailman avoimimmaksi avustustorganisaatioksi, tulee hallinnoimaan varoja. Tämä tehdään tiiviissä yhteistyötä ecuadorilaisten kansallisten ja alueellisten toimijoiden kanssa. UNDP tukee myös hallituksen yhteistyötä paikallisten kansalaisjärjestöjen, YK:n järjestöjen sekä muiden avaintoimijoiden kanssa. 
 
UNDP on myös lähettänyt Ecuadoriin asiantuntijaryhmän, joka antaa tukea yhteistyössä kansallisten ja paikallisten toimijoiden kanssa kolmella osa-alueella: vahinkojen ja tarpeiden nopea arvioiminen, alueellisen palautumisen koordinointi sekä raunioiden raivaamistyö.
 
Kuten Haitin ja Nepalin tuhoisien maanjäristyksien jälkitöissä, UNDP:n asiantuntijat antavat nyt Ecuadorissa teknistä tukea turvattomien rakennusten purkamisessa sekä raunioiden oikeaoppisessa hävittämisessä ja kierrättämisessä.
 

UNDP Maailmalla

Olet sivulla UNDP Suomi Edustustoimisto
Siirry sivulle UNDP Global