Kohti parempaa huomista –kilpailu

3.5.2016

 

”Miten te muuttaisitte maailmaa paremmaksi?”

YK:n kehitysohjelma UNDP järjestää toukokuussa yhdessä YK:n alueellisen tiedotuskeskuksen, UNRIC:in ja Cinemansen kanssa Kohti parempaa huomista –kilpailun yläkouluille ja lukioille. Kilpailu on vuoden ilmiöksi nousseen Tomorrow – kohti parempaa huomista -elokuvan innoittama.

Suomen valkokankaille 13.5.2016 saapuva feel good -elokuva on jo saanut Keski-Euroopan sekaisin poikkeuksellisen toiveikkaalla ja inspiroivalla lähestymistavallaan sekä ratkaisuilla, joita se esittää vihreän ja valoisan huomisen avaimiksi. Myös Suomi saa dokumentissa huomiota: ohjaajat Mélanie Laurent ja Cyril Dion vierailevat Espoon Kirkkojärven peruskoulussa, jossa rehtori Kari Louhivuori esittelee heille suomalaista koulutusjärjestelmää. Dokumentti palkittiin hiljattain Ranskan Oscarilla, arvostetulla César-palkinnolla. Elokuvan kaikki tuotto käytetään nepalilaisten koululaisten hyväksi Smile4Hope Finland -säätiön kautta. 

Kilpailu on suunnattu kaikille Suomen yläkoulu- ja lukioikäisille ja kilpailuaika on 4.5.-25.5.2016. Kilpailun tiedot ja säännöt: www.cinemanse.fi/kohtiparempaahuomista

Kestävän kehityksen tavoitteet ja Agenda 2030 ohjaavat globaalia kestävän kehityksen edistämistä vuoteen 2030 saakka. Ne eivät keskity pelkästään köyhien maiden olojen parantamiseen, vaan ovat yleismaailmallisia ja koskettavat näin ollen niin Suomea kuin muitakin Pohjoismaita. Kestävän kehityksen lähtökohtana on tukea sellaista kehitystä ja kasvua, jossa nykyhetken tarpeet tyydytetään ilman, että viedään tulevilta sukupolvilta mahdollisuutta samaan. Vuoteen 2030 ulottuvien tavoitteiden ja toimintaohjelman keskeinen ajatus on, ettei kukaan jää kehityksestä jälkeen – Leave no one behind!
 

UNDP Maailmalla

Olet sivulla UNDP Suomi Edustustoimisto
Siirry sivulle UNDP Global