Aid for Trade tukee nuoria yrittäjiä Kosovossa

16.6.2016

Kosovo, kuten muutkin Balkanin maat, kärsii korkeasta työttömyysasteesta – erityisesti nuorten keskuudessa. Vuonna 2014 kahdella kolmesta työkykyisestä nuoresta ei ollut työtä, muodostaen näin suuren osan maan 35 prosentin kokonaistyöttömyysasteesta. Tilanteesta tekee entistä huolestuttavan sen, että maan nykyinen talouskasvu riittää tarjoamaan työtä vain 29 prosentille niistä 11 500 kosovolaisesta, jotka siirtyvät työmarkkinoille vuosittain.

YK:n kehitysohjelma UNDP:n Kosovon Aid for trade –jatkohanke on tähdännyt vuodesta 2015 lähtien työpaikkojen luomiseen erityisesti naisille ja nuorille. Yhteistyössä Suomen ulkoministeriön kanssa toteutettava hanke pyrkii kehittämään työllisyys- ja koulutuspolitiikkaa ja tukemaan yksityissektoria koskevaa politiikkaa keskus- ja kuntatasolla. Yksityissektorin kehittämisessä ja ansiotulomahdollisuuksien luomisessa keskitytään tuotteisiin ja palveluihin, joille on kysyntää sekä kotimaassa että vientimarkkinoilla. Tavoite on kasvattaa kotimaista tuotantoa, korvata tuontia ja lisätä vientiä.

***

 

The new entrepreneurs of Kosovo

Yrittäjien määrä Kosovossa kasvaa jatkuvasti, ja monet palkkaavat jo lisää työvoimaa liiketoiminnan menestyksen myötä. Ohesta pääset tutustumaan kolmen yrittäjän tarinaan, jotka ovat työllistäneet itsensä hankkeen avulla.

UNDP Maailmalla

Olet sivulla UNDP Suomi Edustustoimisto
Siirry sivulle UNDP Global