Luomuomenoita ja hyviä uutisia kestävästä kehityksestä

Kestävän kehityksen tavoitteiden yksivuotispäivää juhlistettiin perjantaiaamuna Helsingissä, Turussa ja Tampereella kirpeässä syyssäässä.

26.9.2016

Kansanedustaja Emma Kari (vihr.) otti hyvät uutiset vastaan hymysuin. Kuva: Laura Böök

Kestävän kehityksen tavoitteiden yksivuotisjuhlan kunniaksi Kehys ry, Suomen YK-liitto, YK:n kehitysohjelma UNDP ja paikalliset YK-yhdistykset jalkautuivat Helsingin rautatieaseman tienoille ja Pikkuparlamentin eteen, Tampereen rautatieasemalle sekä Turun kauppatorille aamuruuhkaan jakamaan Maailman parhaita uutisia ja omenoita porvoolaiselta luomutilalta. Tapahtumassa mukana olivat myös Suomen kestävän kehityksen toimikunta ja ulkoministeriö.

Tapahtumaan houkuteltiin mukaan kansanedustajia omenakorin molemmin puolin. Katri Kulmuni jakoi uutisia Helsingissä ja omenat sekä uutiset maistuivat Pikkuparlamenttiin kiiruhtaville edustajille.

Agenda 2030 on YK:n jäsenmaiden yhdessä sopima suunnitelma, joka allekirjoitettiin YK:n kestävän kehityksen huippukokouksessa syyskuussa 2015. Kestävän kehityksen tavoitteet koskevat kaikkia maailman maita, ja niiden päämääränä on kestävä kehitys, joka ottaa niin ympäristön, talouden kuin ihmisten hyvinvoinnin huomioon. 

Nyt järjestetty tapahtuma oli samalla osa ympäri Eurooppaa vietettävää Maailman parhaat uutiset -teemapäivää. Maailman parhaat uutiset kertovat kestävän kehityksen tavoitteista ja erityisesti siitä, että nämä tavoitteet ovat saavutettavissa. Vaikka maapallomme tilanne näyttääkin välillä huolestuttavalta, on ihmiskunta myös ottanut viime aikoina suuria edistysaskelia, joista Maailman parhaat uutiset kertovat. Maailman parhaat uutiset on eri kielillä kustantanut Euroopan komissio ja sisällön on tuottanut Tanskan World’s Best News -toimitus.

Lue Maailman parhaat uutiset täältä.
 

Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Valokuvaaja Laura Böök tallensi tunnelmia Helsingin rautatieaseman ja edukunnan lisärakennuksen liepeillä.

UNDP Maailmalla

Olet sivulla UNDP Suomi Edustustoimisto
Siirry sivulle UNDP Global