Achim Steiner aloittaa tehtävänsä YK:n kehitysohjelman pääjohtajana

19.6.2017

YK:n kehitysohjelma UNDP toivotti 19.6.2017 Achim Steinerin tervetulleeksi hänen aloittaessaan neljän vuoden kautensa organisaation pääjohtajana.

YK:n yleiskokous vahvisti huhtikuussa Steinerin nimityksen UNDP:n seuraavaksi pääjohtajaksi.

UNDP tukee valtioita ympäri maailmaa toimimaan äärimmäistä köyhyyttä vastaan, kehittämään hyvää hallintoa sekä ennaltaehkäisemään kriisejä ja vastaamaan jo olemassa oleviin.

Steiner johtaa myös YK:n kehitysyhteistyöryhmää (UNDG), joka yhdistää 32 YK:n rahastoa, ohjelmaa, erikoistuneita virastoja ja muita elimiä, jotka edistävät kestävää kehitystä maailmanlaajuisesti.

Steiner sanoi saaneensa osakseen suuren kunnian, kun YK:n pääsihteeri päätti esittää häntä UNDP:n seuraavaksi pääjohtajaksi. Lisäksi hän totesi olevansa kiitollinen luottamuksesta, jota jäsenvaltiot osoittivat yleiskokouksessa.

"Odotan innolla työtä UNDP:n työntekijöiden ja YK:n jäsenmaiden kanssa köyhyyttä vastaan ja planeetan, rauhan ja oikeudenmukaisuuden puolesta kaikkialla maailmassa.”

Steinerilla on yli kolme vuosikymmentä johtamiskokemusta globaaleiden kehityskysymysten ja kansainvälisen yhteistyön parissa. Hän on intohimoinen kestävän kehityksen tavoitteiden kannattaja ja puolustaa kansainvälisen yhteistyön merkitystä kunnianhimoisten tavoitteiden saavuttamiselle.

UNDP Maailmalla

Olet sivulla UNDP Suomi Edustustoimisto
Siirry sivulle UNDP Global