Tuhat kansainvälistä lahjakkuutta saapuu Tanskaan ratkaisemaan globaaleja ongelmia

12.8.2017

1000 nuorta kansainvälistä kestävän kehityksen osaajaa saapuu elokuussa Tanskaan, kun YK:n UNLEASH-tapahtuma järjestetään maassa 12.-21.8. Tapahtuman osallistujat kilpailevat seitsemällä areenalla, jotka kaikki sisältyvät Agenda 2030 kestävän kehityksen tavoitteisiin: vesi, ruoka, energia, kestävä tuotanto ja kulutus, koulutus ja elektroniikka, urbaani kestävyys sekä terveys. Tapahtuma tuo yhteen ideoita, yrityksiä ja rahoittajia, jotta nuorten lahjakkuuksien suunnitelmat voidaan muuttaa todeksi. Kilpailun voittajat jokaisesta kategoriasta julkaistaan Aarhusin kaupungissa tapahtumaviikon päätteeksi.

Miksi tarvitsemme UNLEASH-tapahtumaa?

On arvioitu, että saavuttaaksemme kestävän kehityksen tavoitteet meidän pitää investoida tähän 5–7 biljoonaa dollaria vuosittain – summa on noin 7–10% maailman vuosittaisesta BKT:stä. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että Apollon avaruusohjelma, jonka avulla ihminen lennätettiin kuuhun, maksoi noin 150 miljardia dollaria nykyrahassa.

Saavuttaaksemme kestävän kehityksen tavoitteet vuoteen 2030 mennessä tarvitsemme uusia ja innovatiivisia ratkaisuja, jotka haastavat perinteiset liiketoimintamallit. Ratkaisujen tulee olla kaupallisesti kannattavia ja samalla yhteiskunnallisesti merkittäviä.

Seuraavan sukupolven valjastaminen toimintaan tulee olemaan vaa’ankieliasemassa tämän haasteen ratkaisemisessa – nuoret tuovat mukanaan tuoreita näkökulmia, avointa mieltä, uusia arvoja ja uutta teknologiatietoutta. Kuka olisi uskonut muutama vuosi sitten, että maailman suurin hotelliketju ei omista huoneita, maailman suurin taksiiyritys ei omista autoja eikä maailman suurimmalla jälleenmyyjällä ole tavarataloja!

UNDP:n pääjohtajan Achim Steinerin osallistuminen

UNDP:n pääjohtaja Achim Steiner on työskennellyt väsymättömästi globaalina johtajana kestävän kehityksen, ilmastokestävyyden ja kansainvälisen yhteistyön parissa jo lähes kolme vuosikymmentä. Olemme siksi iloisia voidessamme ilmoittaa, että Steiner pitää UNLEASH:in pääpuheenvuoron Aarhusissa 21.8.

UNDP voi lisäksi ylpeänä ilmoittaa, että kymmenen tuhannesta kilpailun osallistujasta on UNDP:n työntekijöitä. Lisäksi mukana on useita asiantuntijoita UNDP:ltä. Odotamme malttamattomasti, että pääsemme kuulemaan heidän innovatiivisista ideoistaan ja ratkaisuistaan ja toivotamme heille ja kaikille muille kilpailijoille mitä parhainta onnea UNLEASH-tapahtumassa!

UNDP Maailmalla

Olet sivulla UNDP Suomi Edustustoimisto
Siirry sivulle UNDP Global