UNDP mukana Maailma kylässä-festivaaleilla

15.5.2018

Paneelikeskustelumme iloinen asiantuntijapaneeli

YK:n kehitysohjelma UNDP oli tänäkin vuonna vahvasti mukana Helsingin Maailma kylässä- festivaaleilla, jotka järjestettiin 26.-27. toukokuuta Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla.

Lauantaina järjestimme yhteistyössä WFP:n ja UNFPA:n kanssa Rautatientorin Mekong-lavalla Parempi maailma 2030? Ei ilman kehitysyhteistyötä- paneelikeskustelun, jossa tarkasteltiin, mitä kehitysyhteistyöllä on tähän mennessä saavutettu ja miksi Suomi on avainasemassa turvallista ja tasa-arvoista maailmaa rakennettaessa. Paneelissa nähtiin asiantuntijoina Presidentti Tarja Halonen, YK:n edustajat UNDP:n Camilla Brückner, UNFPA:n Pernille Fenger ja WFP:n Heidi Olli sekä Valtioneuvoston kanslian erityisasiantuntija Sami Pirkkala ja Väestöliiton Elina Korhonen. Keskustelun moderaattorina toimi vuoden 2017 YK:n nuorisodelegaatti Ilmi Salminen.

Lisäksi olimme mukana Rautatientorin YK-kylässä yhdessä muiden YK-järjestöjen kanssa. Teltassa järjestettiin pitkin viikonloppua muun muassa minipuheenvuoroja, kisailuja ja tietovisa kestävän kehityksen tavoitteista. Kahvinurkkauksessamme pääsi lepuuttamaan jalkojaan ja pohtimaan, mitä hyviä uutisia haluaisi tapahtuvan vuoteen 2030 mennessä.

Kelikin suosi, ja festivaaleilla oli viikonlopun aikana jopa 80 000 kävijää. Upeaa kerta toisensa jälkeen huomata, kuinka hyvin suomalaiset jo tuntevat kestävän kehityksen tavoitteet, ja edistävät niiden toteutumista arjen valinnoissaan.

 

UNDP Maailmalla

Olet sivulla UNDP Suomi Edustustoimisto
Siirry sivulle UNDP Global