UNDP julkistaa uuden Lion's Share-rahaston luonnon monimuotoisuuden ja eläinten hyvinvoinnin edistämiseksi

5.7.2018

CANNES – YK:n kehitysohjelma UNDP, FINCH ja Mars, Incorporated ilmoittivat 21 kesäkuuta uudesta yhteisestä aloitteestaan, Lion’s Sharestä. Pyytämällä mainostajia osallistumaan prosenttiosuudella mediaviroistaan säästö- ja eläinsuojeluhankkeisiin Lion’s Share haluaa auttaa eläinten elämän muuttamisessa parempaan kaikkialla maailmassa.  
 
Jokainen Lion’s Share- rahaston kumppani lahjoittaa rahastolle 0,5 prosenttia mediakuluistaan niistä mainoksista joissa näkyy jokin eläin.  Kerätyt varat käytetään eläinten ja niiden elinympäristöjen tukemiseen kaikkialla maailmalla. Mars on ensimmäinen mainoskumppani Lion’s Share-hankkeessa.   

”Näemme eläimiä 20 prosentissa kaikista mainoksista. Silti he eivät aina saa ansaitsevansa tukea. Tähän asti.”, sanoi Lion’s Sharen erityislähettiläs Sir David Attenborough

”The Lion’s Share osoittaa, että pieni muutos tänään, voi tarkoittaa ennennäkemätöntä muutosta huomenna”, Sir Attenborough lisäsi.  

UNDP:n ylläpitämä rahasto pyrkii keräämään 100 miljoonaa dollaria vuodessa, kolmen vuoden kuluessa. Kaikki rahat sijoitetaan erilaisiin luonnonsuojelu-  ja eläinsuojeluohjelmiin, joita YK ja kansalaisjärjestöt toteuttavat. Muita kumppaneita ovat mainostoimistoketju BBDO ja johtava mittausyhtiö Nielsen.  

”Villieläimet ja niiden elinympäristöt ovat tällä hetkellä kriisissä. Menetämme lajeja ennennäkemättömällä nopeudella. The Lion’s Share on yhtä innovatiivinen kuin yksinkertainen, ja hankkeella pystymme tekemään todellisen vaikutuksen eläinten, elinympäristöiden ja planeettamme tulevaisuuteen”, sanoi UNDP:n pääjohtaja Achim Steiner

Andrew Clarke, Marsin johtava markkinointi- ja asiakasneuvos, totesi, että rahasto olisi tehokas tapa luoda yritykselle pysyvää perintöä. ”Lion’s Share on juuri sellainen kunnianhimoinen aloite,  jolla varmistamme, että edistämme tervettä planeettaa, jossa kaikilla – myös eläimillä -  on mahdollisuus menestyä. Marsille tämä on vielä yksi askel meidän Sustainable in a Generation- suunnitelmassa”.   

”Olemme intohimoisia villieläinten suojelusta ja luonnon monimuotoisuuden ylläpitämisestä. Kehotamme muita yrityksiä ja tuotemerkkejä liittymään Lion’s Shareen, ja rakentamaan kanssamme liikkeen näiden kriittisten ongelmien ratkaisemiseksi”, Clarke lisäsi.  

Rob Galluzzo, FINCH:in perustaja, joka kehitti ideaa elokuvaohjaajan Christopher Neliuksen kanssa, jatkoi: ”Yhdeksän kymmenestä suosituimmista eläimistä, joita näemme mainoksissa, ovat todella uhanalaisia tai uhattuina, eivätkä aina saa sellaista tukea, jota ansaitsisivat. Itse asiassa se on yleensä päinvastoin. Christopherilla oli mahtava ajatus ratkaista tämä, ja me FINCH:illä päätimme toteuttaa hänen ajatuksiaan. Yhteistyössä Clemenger BBDO:n kanssa olemme sitten tuoneet konseptin eloon.” 

Lion’s Share:lla on yhteinen ohjauskomitea, joka tekee päätöksiä ensisijaisista projekteista.  

Lion’s Share pyrkii osaltaan edistämään kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista. Eläinten tukeminen ja niiden elinympäristön suojeleminen ovat erityisessä avainasemassa tavoitteiden 14 – Maanalainen elämä ja 15 – Maanpäällinen elämä saavuttamisessa.  

”Meidän velvollisuutemme on turvata koko planeettamme elämä,” korosti näyttelijä ja UNDP:n hyvän tahdon lähettiläs Nikolaj Coster-Waldau, joka avasi Lion’s Share- rahaston julkistamistilaisuuden Cannesissa. ”Emme voi saavuttaa kestävän kehityksen tavoitteita ellemme ota huomioon luonnollisten elinympäristöjen säilyttämistä kaikille eläville olennoille – savanneilta valtameriin”, Coster-Waldau jatkoi.  

Coster-Waldeau haastatteli tilaisuudessa Etelä-Afrikan ensimmäistä pääosin naisista koostuvaa salametsästystä ehkäisevää yksikköä, Black Mambasia. Black Mambasin Collette Ngobeni sanoi: ”Lion’s Share on erittäin jännittävä aloite, koska sillä on valtavat mahdollisuudet edistää ruohonjuuritason suojelutoimia, esimerkiksi meitä auttamalla. Teemme päivittäin töitä estääksemme salametsästystä ja tukeaksemme maailman uhanalaisimpia lajeja. Odotan innolla Lion’s Sharen tukia toimiimme.” 

UNDP Maailmalla

Olet sivulla UNDP Suomi Edustustoimisto
Siirry sivulle UNDP Global