lukioharj

 

Tällä sivulla annetaan lukion ja ammatillisten oppilaitosten opettajille vinkkejä harjoituksista, ja opetuskäyttöön sopivaa globaalikasvatusmateriaalia. Harjoitukset liittyvät Muuttuuko maailma paremmaksi? -kirjan sisältöön.

Kunkin harjoituksen yhteydessä selitetään sen tarkoitus ja työtapa. Lisäksi ilmoitetaan harjoitukseen keskimäärin kuluva aika.

Harjoitukset on laadittu Ruotsissa yhteistyössä Den Globala Skolan -hankkeen kanssa. Den Globala Skolan -verkostoon kuuluu yli 12 000 opettajaa, joilla on vankka kokemus kasvatustyöstä.

Käy kirja läpi pikakelauksellaTutustu eriarvoisuuteen ympäri maailmaaMiksi sinun pitäisi välittää siitä, mitä maapallon toisella laidalla tapahtuu?Miltä maailma näytti silloin, kun isovanhempasi oli nuori?Interaktiiviselle Dollar Street -verkkosivustolle on koottu valokuvia kodeista ympäri maailmaa.Nigerialainen kirjailija Chimamanda Ngozi Adichie jakaa tarinansaTutustu erilaisiin ruokakulttuureihinMiksi maailmassa on niin paljon sotia ja konflikteja?Yhdeksän kymmenestä lapsesta maailmassa aloittaa koulunkäynninMikä humanitaarinen apu FINAL
Nigerian writer Chimamanda Ngozi Adichie shares her storyJokaisella meistä on unelmiaMikä on Suomen rooli maailmassa ja miten vaikutamme toisiimme?Elokuvan avulla oppilaat voivat tehdä mielikuvamatkan vaikkapa Sambiaan tai Kiinaan.

          
          

Rauhan asialla
Globaalikasvatus - tärkeää ja tuloksellista työtä
Globaalikasvatus - tärkeää ja tuloksellista työtä

Monimuotoisuuteen, kulttuurienväliseen ymmärrykseen ja ihmisoikeuksiin liittyvä opetus tuottaa tuloksia. Lue lisää 

Gapminder
Pikaopas Gapminder Worldin -käyttöön

Gapminder World on interaktiivinen kaavio, jossa voidaan seurata kaikkien maailman maiden kehitystä. Lue lisää 

UNDP Maailmalla