Koulunkäynti – tulevaisuuden edellytys


Tiesitkö, että tänä päivänä yhdeksän kymmenestä lapsesta maailmassa aloittaa koulunkäynnin? Määrä on suurempi kuin koskaan aikaisemmin. Lapset käyvät koulua kuitenkin valtavan erilaisissa oloissa. Osan on ostettava itse koulukirjansa ja koulupukunsa, ja osan täytyy kävellä useita kilometrejä kouluun.

Kymmenen koululaista kymmenestä Afrikan maasta kertoo koulunkäynnistään, arjestaan ja tulevaisuudenhaaveistaan. Napsauttamalla kuvatekstiä saat lukea kunkin lapsen tarinan. Muokatut artikkelit ovat peräisin Sydsvenska Dagbladetissa keväällä 2011 julkaistusta ”Min skolväska” ‑sarjasta.

Toimittajat Görrel Espelund ja Andreas Karlsson:

”Meidän Afrikkamme on täynnä värejä sekä ylpeitä ja ystävällisiä ihmisiä"

Toimittajat Görrel Espelund ja Andreas Karlsson matkustivat viiden kuukauden aikana noin 20 000 kilometriä Afrikan etelä- ja itäosissa. Reitti kulki Kapkaupungista Kairoon. Kirjassa ”Kap till Kairo – anteckningar längs vägen” kuvatun matkan aikana he tapasivat useita koululaisia, jotka kertoivat elämästään ja unelmistaan. Artikkelit julkaistiin Ruotsissa Sydsvenska Dagbladetin ”Min skolväska” ‑sarjassa keväällä 2011, ja nyt ne julkaistaan muokattuina suomenkielisessä opetusmateriaalissa. Lisätietoa kirjassa ”Kap till Kairo”.

 

Palaute

 

 

  • Should be Empty:

 

  • Should be Empty:

 

  • Should be Empty:

UNDP Maailmalla