Achim Steiner on nimetty UNDP:n uudeksi pääjohtajaksi

20.4.2017

YK:n kehitysohjelman UNDP:n uusi pääjohtaja Achim Steiner on 20.4. toivotettu tervetulleeksi toimeensa. Yleiskokous vahvisti YK:n pääsihteeri António Guterres esityksen Steinerin nimityksestä. Pääjohtajan mandaatti kestää neljä vuotta.

UNDP tukee valtioita ympäri maailmaa toimimaan äärimmäistä köyhyyttä vastaan, kehittämään hyvää hallintoa sekä ennaltaehkäisemään kriisejä ja vastaamaan jo olemassa oleviin.

UNDP:n johotokunnan puheenjohtaja, Ib Petersen, Tanskan pysyvä edustaja YK:ssa: ”Tiedän, että puhun koko johtokunnan ja UNDP:n työntekijöiden puolesta toivottaessani Achim Steinerin lämpimästi tervetulleeksi UNDP:n uudeksi pääjohtajaksi. Achim Steiner tuo mukanaan paljon kokemusta, asiantuntemusta sekä omistautumista tähän tärkeään rooliin. Olen varma, että hän tekee pysyvän ja positiivisen vaikutuksen UNDP:n kehitystyölle ympäri maailmaa.”

Steiner kommentoi valintaansa: ”Minulle on suuri kunnia, että pääsihteeri päätti esittää minua UNDP:n seuraavaksi pääjohtajaksi. Olen kiitollinen uskosta ja luottamuksesta, jota jäsenvaltiot osoittivat tänään yleiskokouksessa.  Odotan innolla työskentelyä UNDP:n kollegojen ja jäsenvaltioiden kanssa köyhyyden pysäyttämiseksi, planeetan suojelemiseksi ja rauhan sekä oikeuden edistämiseksi ympäri maailmaa.”

Steiner on ollut arvostettu johtaja kestävän kehityksen, kansainvälisen yhteistyön ja maailmanlaajuisen diplomatian kentällä lähes kolmen vuosikymmenen ajan. Hän on näkyvä kestävän kehityksen Agenda 2030 -tavoitteiden ja kansainvälisen yhteistyön puolestapuhuja. 

Ennen liittymistään UNDP:hen Steiner on palvellut eri rooleissa YK:ssa, kansalaisjärjestöissä ja korkean tason neuvoa-antavissa elimissä, jotka vaikuttavat julkiseen valtaan. Aiemmalla urallaan hän on ollut YK:n alipääsihteeri, YK:n ympäristöohjelman (UNEP) toiminnanjohtaja, YK Nairobin johtaja ja Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton (IUNCN) pääjohtaja. Steiner on parhaillaan johtajan virassa Oxfordin yliopiston Oxford Martin Schoolissa, ja hän on myös tutkijaprofessori Balliol Collegessa, Oxfordissa. 

Steiner korvaa virassaan Helen Clarkin, joka palveli UNDP:n pääjohtajana kaksi onnistunutta kautta.

Tutustu Achim Steinerin uraan täällä:

http://www.undp.org/content/undp/en/home/presscenter/pressreleases/2017/04/19/biography-of-the-administrator-of-the-united-nations-development-programme.html

 

UNDP Maailmalla