UNDP:n pääjohtaja Achim Steiner (toinen oikealta) yhdessä UNDP:n pohjoismaisen toimiston johtaja Camilla Bücknerin (toinen vasemmalta), UNDP:n pohjoismaisen toimiston Matleena Siipolan (ensimmäinen vasemmalta) ja Suomen ulkoministeriön Jukka Nikulaisen (ensimmäinen oikealta) kanssa.

 

YK:n kehitysohjelma UNDP:n pääjohtaja Achim Steiner vieraili Suomessa 16.9.2019.

 

Pääjohtaja Steiner tapasi vierailunsa aikana ulkoministeri Pekka Haaviston ja ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkosen. Aiheina tapaamisissa olivat mm. Suomen ja UNDP:n pitkäaikainen yhteistyö, konfliktien ehkäisy ja ilmastonmuutos. Lisäksi Steiner tapasi kehityspolitiikasta vastaavan alivaltiosihteeri Elina Kalkun, Suomen YK-liiton ja muita kansalaisjärjestöjä, sekä vieraili eduskunnassa tavaten kansanedustajia ja ensimmäisen varapuhemiehen Tuula Haataisen.

Pääjohtaja Steiner (toinen vasemmalta) tapaamassa Eduskunnan ensimmäistä varapuhemiestä Tuula Haataista (toinen oikealta).

 

Suomi on UNDP:n pitkäaikainen ja arvostettu yhteistyökumppani. UNDP:n Suomelta saama vuotuinen kokonaisrahoitus on noin 10 miljoonaa euroa. Yleisrahoitus vahvistaa UNDP:n toimintakykyä ja tukee kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista. Pitkän yhteistyön lisäksi UNDP:tä ja Suomea yhdistävät yhteiset tavoitteet ja arvot. Suomen painopisteitä UNDP:N toiminnassa ovat olleet hauraiden valtioiden tukeminen, työ demokraattisen hallinnon ja oikeusvaltiokehityksen edistämisessä ja Agenda 2030:n toimeenpanon tukeminen. 

 

Pääjohtaja Steiner on YK:n arvoasteikossa järjestön kolmanneksi tärkein henkilö ja merkittävässä roolissa mm. tulevan YK:n ilmastokokouksen kannalta. Steiner on maailman tunnetuimpia ympäristön ja kestävän kehityksen järjestöasiantuntijoita, sekä näkyvä kestävän kehityksen Agenda 2030 -tavoitteiden ja kansainvälisen yhteistyön puolestapuhuja. Hän aloitti YK:n kehitysohjelman pääjohtajana vuonna 2017 ja on toiminut aiemmin mm. Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton IUCN:n, Oxford Martin School ja YK:n ympäristöohjelman (UNEP) pääjohtajana.

Pääjohtaja Achim Steiner yhdessä Suomen ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkosen kanssa.
Pääjohtaja Steiner ja ulkoministeri Haavisto.

UNDP Maailmalla