Helsinki, 1. joulukuuta 2021

Henrik Fredborg Larsen aloittaa tänään YK:n kehitysohjelma UNDP:n Pohjoismaiden toimiston uutena johtajana. Roolissaan Fredborg Larsen haluaa vahvistaa kumppanuuksia kaikkialla Pohjoismaissa, mukaan lukien hallitusten, parlamenttien, kansalaisyhteiskunnan, korkeakoulujen ja yksityisen sektorin kanssa. Lisäksi hän haluaa lisätä tietoisuutta kansainvälisistä haasteita sekä niiden ratkaisuista. Fredborg Larsen tulee johtamaan myös Kööpenhaminan UN Cityä.

 

”Olen iloinen voidessani toivottaa Henrikin tervetulleeksi pohjoismaisen toimistomme uudeksi johtajaksi. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus kehitys- ja kriisityöstä ympäri maailmaa. Olen varma, että Henrik vahvistaa tärkeää työtämme pohjoismaisten kumppaneidemme kanssa ja tulee edistämään kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista”, sanoi Ulrika Modéer, YK:n apulaispääsihteeri ja UNDP:n ulkosuhteiden ja vaikuttamistyön toimiston johtaja. 

"Olen ylpeä ja iloinen saadessani liittyä omistautuneiden kollegoiden joukkoon ja tehdä tiivistä yhteistyötä tärkeiden pohjoismaisten kumppaneidemme kanssa yhteisten prioriteettien, kuten demokraattisen hallinnon ja oikeusvaltion edistämisen, konfliktien perimmäisten syiden käsittelemisen, sekä eriarvoisuuden ja ilmastonmuutoksen vastaisten toimien parissa” Fredborg Larsen totesi. 

Hän liittyy pohjoismaiseen tiimiin UNDP:n Afrikan ja Euroopan strategisten kumppanuuksien neuvonantajan roolista. Hän on myös toiminut aiemmin UNDP:n maajohtajana Angolassa. Fredborg Larsen on työskennellyt myös johtavissa tehtävissä YK-järjestelmässä esimerkiksi Nepalissa, Bangladeshissa ja UNDP:n Aasian ja Tyynenmeren alueellisessa toimistossa. 

”Monenvälisyyden puolustajina ja UNDP:n pitkäaikaisina kumppaneina Pohjoismaat ovat osoittaneet jatkuvaa johtajuutta osallistavamman, kestävämmän ja rauhallisemman maailman luomisessa, jossa ketään ei jätetä jälkeen. Ottaen huomioon maailman tämänhetkiset monimutkaiset haasteet, en koe tällä hetkellä juuri minkään olevan tärkeämpää", Fredborg Larsen totesi. 

 

UNDP Maailmalla