SDG 10
« »

Vähentää eriarvoisuutta maiden sisällä ja niiden välillä

 

Epätasa-arvon kasvaminen saa osakseen laajaa huomiota. Väestön rikkain kymmenes tienaa 40 prosenttia maailman kokonaistuloista köyhimmän kymmeneksen tienatessa ainoastaan kahdesta seitsemään prosenttia. Kehittyvissä maissa väestönkasvu huomioiden, epätasa-arvo on kasvanut 11 prosenttia.

Nämä yhä laajenevat eroavaisuudet vaativat järkevää politiikkaa heikoimmassa taloudellisessa asemassa olevien mahdollisuuksien parantamiseksi. Taloudellista osallistumista tulee edistää iästä, sukupuolesta ja etnisyydestä huolimatta.

Tuloerojen epätasa-arvo on maailmanlaajuinen ongelma, joka vaatii maailmanlaajuisia ratkaisuja. Tämä tarkoittaa rahoitusmarkkinoiden ja -instituutioiden tehokkaampaa sääntelyä ja valvontaa sekä kehitysavun ja suorien investointien rohkeampaa allokointia alueille, jossa avuntarve on suurinta. Ihmisten turvallisen ja vastuullisen siirtolaisuuden sekä vapaan liikkuvuuden mahdollistaminen ovat myös oleellisia keinoja eriarvoisuuden kuilun kaventamiseksi.

 

Tarinoita kentältä

Kuva: UNDP Algeria

Naisten poliittinen ura Algeriassa

Satojen kilometrien päästä Algerian pääkaupungista Algerista Djelfan maakunnasta kotoisin oleva Yasmina on koulutukseltaan asianajaja. Naimisiinmenon jälkeen uraansa suunnitellessaan hän huomasi kuinka suurta rohkeutta kotirouvan roolin jättäminen ja politiikkaan siirtyminen vaatii. Lue lisää >

Kuva: UNDP

Naisheimopäälliköt tasoittavat oikeudenmukaisen edustuksen tietä

Kirkkaana aamuna Nyangin alueella, 53-vuotias Cizarina Ayuru ja 37-vuotias Susan Kaino johtavat heimo-oikeusistuimen kokousta, jossa käsitellään siviilikannetta. Lue lisää >

UNDP Maailmalla