SDG 11
« »

Taata turvalliset ja kestävät kaupungit sekä asuinyhdyskunnat

 

Yli puolet maailman väestöstä asuu nykyään kaupunkialueilla. Vuoteen 2050 mennessä luku tulee nousemaan 6,5 biljoonaan, mikä on kaksi kolmasosaa kaikista maailman ihmisistä. Kestävää kehitystä ei tulla saavuttamaan ilman asianmukaista ja tehokasta kaupunkisuunnittelua.

Kehittyvien maiden kaupungistuminen ja lisääntynyt muuttoliike maaseudulta kaupunkeihin ovat aiheuttaneet megakaupunkien voimakkaan kasvun.  Vuonna 1990 megakaupunkeja, joissa asui yli 10 miljoonaa ihmistä, oli 10. Vuonna 2014 megakaupunkien määrä oli 28, tehden niistä kodin yli 453 miljoonalle ihmiselle.

Äärimmäinen köyhyys on yleisesti keskittynyt kaupunkiympäristöön ja kansalliset hallitukset kamppailevat saavuttaakseen riittävän asuntomäärän kaupunkeihin. Jotta kaupungistuminen olisi turvallista ja kestävää, tulee kaikille taata riittävä ja turvallinen asunto sekä parantaa slummialueita. Kestävä kaupungistuminen vaatii myös investointeja julkiseen liikenteeseen, vihreiden tilojen luomiseen sekä osallistavan kaupunkisuunnittelun tehostamiseen.

 

Tarinoita kentältä


Kuva: UNDP

Elinkeinoja ja puhtaampaa ympäristöä Syyriassa

Mohammed oli yksi niistä syyrialaisista, jotka eivät koskaan uskoneet, että leviävät sotatoimet voisivat ajaa heidän pois kodeistaan. Kuitenkin Aleppon hallintoalue, jossa hän asuu, on nykyään yksi pahiten Syyrian kriisistä kärsineistä alueista. Lue lisää >

UNDP Maailmalla