SDG 12
« »

Varmistaa kulutus- ja tuotantotapojen kestävyys

 

Talouskasvun ja kestävän kehityksen saavuttaminen vaatii ekologisen jalanjäljen välitöntä pienentämistä kulutus- ja tuotantotapojojen muuttamisen kautta. Maatalous on tällä hetkellä maailmanlaajuisesti suurin vedenkäyttäjä: kastelujärjestelmät kuluttavat 70 prosenttia kaikesta käytössä olevasta makeasta vedestä.

Luonnonvarojen tehokas hallinnointi sekä kemikaalien ja jätteiden kestävä käsittely ovat tärkeitä keinoja 12. tavoitteen saavuttamiseksi. Kuluttajien ja yritysten kannustaminen kierrättämiseen ja jätteiden vähentämiseen ovat yhtä tärkeitä kuin kehittyvien maiden tukeminen kohti kestävämpää kulutusta vuoteen 2030 mennessä.

Suuri osa maailman väestöstä kuluttaa edelleen liian vähän perustarpeiden täyttymiseksi. Maailmanlaajuisen ruokajätteen määrän puolittaminen sekä jälleenmyyjä- että kuluttajatasolla on tärkeää tehokkaampien tuotanto ja jakeluketjujen saavuttamiseksi. Tämä on askel kohti tehokkaampaa ruokaturvaa ja kestävämpää taloutta.

 

Tarinoita kentältä

Kuva: UNDP

Nigerissä ilmastotyö ja ruokaturva kulkevat käsi kädessä

Kaksi kolmannesta Nigerin pinta-alasta on aavikkoa, ja maa kärsii toistuvasti armottomasta ruokapulasta, jota ilmastonmuutoksesta aiheutuvat kuivat kaudet pahentavat entisestään. Abdou Diorilla, maanviljelijällä Soudouren kylästä, ei kaukana maan pääkaupungista Niameysta, ei ollut muita vaihtoehtoja kuin aloittaa tilapäistöiden teko huonojen satokausien takia. Lue lisää >

UNDP Maailmalla