SDG 9
« »

Rakentaa kestävää infrastruktuuria sekä edistää kestävää teollisuutta ja innovaatioita

 

Kestävät investoinnit infrastruktuuriin ja innovaatioihin ovat olleellisia talouskasvun ja kehityksen edistäjiä. Yli puolen maailman väestöstä asuessa kaupungeissa, julkinen liikenne, uusiutuva energia, uusien teollisuusalojen kasvu sekä tieto- ja viestinäteknologia ovat entistä tärkeämpiä.

Teknologian kehitys on avain kestävien ratkaisujen löytämiseen talous- ja ympäristöhaasteisiin, kuten esimerkiksi uusien työpaikkojen luomiseen ja energiatehokkuuden edistämiseen. Kestävän teollisuuden edistäminen ja investoinnit tutkimustyöhön ja innovaatioihin ovat tärkeitä keinoja kestävän kehityksen edistämiseksi.

Yli 4 miljardia ihmistä, joista yli 90 prosenttia asuu kehittyvissä maissa, elää yhä ilman internetiä. Tämän digitaalisen kuilun kaventaminen on tärkeää, jotta voidaan varmistaa kaikkien tasapuolinen tiedonsaanti ja näin kiihdyttää innovaatioita ja yrittäjyyttä.

 

Tarinoita kentältä

Kuva: UNDP Armenia

Ennakoiva työ vähentää luonnonkatastrofien riskejä Armeniassa

UNDP on auttanut jo yli 15 vuoden ajan katastrofiriskien vähentämisessä Armeniassa, jossa 80 prosenttiin väestöstä kohdistuu suuri ympäristökatastrofien riski. Lue lisää >


Kuva: UNDP Jemen

Sumuverhojen läpi kestävään vedentuotantoon

Manakhah on vuoristoilla sijaitseva maaseutualue, jossa hajanainen asutus levittäytyy pitkin syrjäisiä ylänköjä. Alueella asuvien ainoa luonnon vesilähde on sade. Parhainakin sadeaikoina vedestä on ollut pulaa. Lue lisää >

UNDP Maailmalla